Аудио рекордери

Има разговори, които са от толкова ключово значение, че няма как да си позволите да изпуснете и дума от тях.

Когато наострените на четири уши не са достатъчни, на разположение и в помощ идват аудио рекордерите. Те са достатъчно малки или добре скрити за да се ползват при множество различни ситуации.

Без значение присъствате ли на дадено място, искате да документирате нещо чуто или да подходите професионално към интервю, добрият аудио рекордер ще бъде част от една отлично свършена работа.

Голяма част от устройствата са изключително привлекателни със своята многофункционалност. Те работят като средства, които записват качествен звук в продължение на много часове, но също могат да бъдат ползвани и като МР3 плеъри, преносима памет, химикалка.

Други аудио рекордери са изключително професионално издържани и биха били достойна част от оборудването на всеки уважаващ себе си журналист. Те са подходящи за директен запис, но предлагат и възможност да се документира също телефонен разговор.

Почти всеки се е сблъсквал с преподаватели, които изключително много държат да пресъздадеш казаното от тях съвсем дословно. От друга страна, надали някой от тях би погледнал с добро око на това, че го записвате с диктофон. За тези и други подобни случаи, изключително подходящи са аудио рекордерите, които са поставени в химикалка, спортна гривна или са толкова малки, че остават незабележимо прикрепени по вашите дрехи.

Различните възможности, които предлагат устройствата тип флашка ще са от помощ във всякакви ситуации. Това е един предмет, който не буди подозрение, още повече след като можете да демонстрирате, че съвсем реално работи като преносима памет. Направете 15 или 20 часа непрекъснати звукозаписи с вашата обикновена „флашка“, а в случай че се спрете на модел с тази функция, после може да послушате и музика от нея.

За максимален професионализъм при взимането на интервю или прякото документиране на разговор, може да се спрете на аудио рекордер тип диктофон. Тук отново имате вградена памет 4ГБ и опция за добавяне на карта с допълнително място за съхранение на звукозаписите. Възможността да се запаметят между 11 и 140 часа с качествен звукозапис е само началото.

Различни нива при качеството на направените записи, ползването на вграден или външен микрофон, приставка за стационарен микрофон, незабавно прослушване на записаното, гласово активиране са сред функциите на един от базовите модели диктофони. Цената му от своя страна е изключително достъпна.

Допълнителна възможност за намаляване на околните шумове в комбинация на запис с много добро качество, bluetooth свързване към телефон или друго мобилно устройство, запис на телефонни разговори, таймер са едно надграждане в друг модел диктофон. С него ще записвате успешно и безпроблемно даже в усложнени условия.

Радио, МР3 плеър и флаш-памет са още допълнения при многофункционалния цифров аудио рекордер, които се отразяват изключително минимално на цената на устройството.

Без значение дискретност или професионализъм искате да проявите, аудио рекордерите ще изпълнят всяка звукова задача, която им поставите.

Не забравяйте, че носите отговорност за използването на продуктите и за спазване на законите, както и за злоумишлени и незаконни действия, вреди на трети лица и др.

Виж повече