Мини PC MK802+ с Android 4.0   (Номер: PC02)

Добави продукт:

Цена с ДДС Гаранция 12 Месеца.

Каталожен номер: PC02

174.00лв.

Няма наличност
Мини PC MK802+ с Android 4.0

Мини PC MK802+ с Android 4.0   (Номер: PC02)

174.00лв.


МК802 е модел от висок клас, който превръща вашия телевизор в компютър от последно поколение, работещ с Android 4.0. Притежавайки това устройство вие можете да сърфирате из интернет пространството, да гледате любимите си филми със субтитри, дори да сваляте на детето си новите 3D игри и забавления от Google Play Store.

Основни характеристики

Модел: AK-212MiniPC
Процесор: Cortex-A8 1.5GHz (CPU1.0GHz+GPU 500MHz)
Графика: 2D/ 3D/ OpenGL ES2.0(AMD Z430)/ OpenVG1.1(AMD Z160)@27M Tri/sec
Операционна система: Android 4.0
RAM: 512MB (С опция за 1GB)

Вградена памет: 4GB (С опция за 8GB/16GB)
Мрежа: Wireless 802.11b/g/n, WAPI(Ralink8188) (С опция за RJ45)
Приложения: Youtube,Twitter,AngryBird,Office,Gmail,Browse,Skype.
USB Интерфейс: USB 2.0 host*2, USB Storage device
Видео: WMV/ASF/MP4/3GP/3G2M4V/AVI/MJPEG/RV10/DivX/VC-1/MPEG-2/MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps
Аудио: AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A
Изходящ сигнал: 1920*1080P, 720P, 576P, Super HD 2160P, 3D Film
Интерфейс: Video: HDMI1
Памет: 1USB-HOST, 1USB OTG, TF
Снимки: JPG, BMP, GIF, TIFF, PNG
Субтитри: SRT, UB, IDX, SSA, SMI
Адаптер: 5V/2A
Размери: 88.5 x 35 x 13.4 мм.
Тегло: 0.3kg
Това упътване за потребителя съдържа някои важни точки, които е нужно всеки, който е решил да използва, да знае. Както всеки друг уред, най-важното е да не го изпускате, тъй като не е с противоударен корпус, както и водоустойчив. Ето защо не пробвайте на каква дълбочина може да го използвате. Когато устройството се форматира или ъпгрейдва не бива да се изключва, тъй като това може да доведе до непоправими вреди. Не демонтирайте и не чистете с алкохол, разредител, бензин и всякакви други силни препарати. А. Външен вид:

A/V изход: HDMI изход за свързване с HD телевизор T-flash: Устройството може да бъде надградено с допълнителна памет Mini USB OTG: Използва се за транфер към и от компютър. За преинсталиране на ОС. USB host: Използвайте за такива устройства, като периферни хардуерни допълнения, като сензорна писалка, клавиатура, мишка, външен харддиск, като може да бъде разширен посредством USB хъб и да използвате няколко устройства по едно и също време. B. Начална експлоатация: Свързване на хардуера: Свържете телевизора или LCD монитора с устройството, посредством HDMI порта и кабела, включен в комплекта. Направете нужните настройки на монитора, за да може да работите с него. - Този продукт поддържа безжични 2.4G мишка и клавиатура. За целта включете приемник на 2.4G честота за двете периферни устройства, в USB порта на устройството. Или включете в USB OTG порта посредством конвертор. Ако включите само безжична мишка, то MK802II автоматично ще извади “soft” клавиатура, т.е. на екрана на вашия телевизор ще се появи клавиатура, която ще командвате посредством мишката. Тази клавиатура се задава автоматично от операционната система и когато ОС засече физическа клавиатура, то “меката” се деактивира пак от системата. - Левият бутон на мишката се използва за потвърждение на дадено действие, десения бутон е за връщане една стъпка назад, също така и за скролване по страницата нагоре-надолу. За да копирате и поставите файл, или влачите икона, просто натиснете и задръжте левия бутон на мишката. Средния бутон задръжте, ако искате да видите детайлите. 1. Интерфейс операционна система Свържете захранването с устройството от едната страна и с монитора или телевизора от другата и след около минута трябва да видите сигнал, че устройството се е свързало, който се изразява в следното изображение:

2. Икона за управление на софтуера: Хванете и влачете всяка икона, която искате да преместите на всяка една позиция на дисплея.

3. Изтриване икона: За да изтриете някоя икона, трябва само да я хванете с мишката и да я провлачите до червения знак хикс.

4. Влачене до десктопа Задръжте стрелката на всяко празно пространство, а местенето на мишката в ляво и в дясно ви препраща на следващия десктоп. Може да използвате и скрол бара на мишката за същото действие.

5. Назад, главна страница, програми, характеристики /return, home page, program, properties/

6. Статус /състояние/ бар: В долния десен ъгъл се намира статус бара или бара със състоянията. Той показва моментното състояние на T-flash картата, USB връзката, времето, Wi-fi мрежата, даунлоудванията и др.

Когато има скрито меню, кликвайки на статус бара, то изскача нагоре и ви осигурява достъп до него.

В десния ъгъл на горепоказаното изображение има иконка – още опции. Натиснете я за още характеристики и опции.

7. Бутон program tool: Намира се в десния горен ъгъл на десктопа

C. Управление на програми посредством прилежащите икони

Кликнете на този бутон, за да се появи списъка с всички инсталирани към настоящия момент програми и приложения.

Ако имате повече от един десктоп, пълен с икони на приложения, то за да стигнете до втория, трябва да използвате скрола на мишката или просто да преместите мишката наляво-надясно. Може да стартирате тези програми, като ги кликнете директно, или пък ги издърпате и поставите на главния десктоп, където ще се активират. Кликнете на следните

след което кликнете и задръжте върху която и да е икона, за да й направите пряк път /shortcut/ до главния десктоп. D. Настройки: За да имате достъп до настройките, просто кликнете на следното:

Откъдето ще се изведе списък с всички налични настройки на устройството:

1. Wi-Fi настройки:

2. Настройки на USB към RJ45 LAN адаптер: Устройството дава възможност да вържете компютъра си и приемника в локална мрежа. За целта обаче ще ви трябва специален мрежов кабел, който да свържете с USB хост или USB OTG хоста. Свързване: свържете RJ45 LAN кабела-кликнете на settings-more-Ethernet- отбележете радио бутона Use Ethernet.

Е. Инсталиране/изтриване на програма 1. Настройка “Unknown sources” Устройството и по-точно операционната система засича като приоритетна програма Google market, ето защо непременно трябва да я инсталирате, за да може да работите по-нататък с устройството и да инсталирате приложения, свалени от там. За да направите това, кликнете на setting – security – Unknown sources.

2. Инсталиране на APK /програма/ След като приложението е свалено от APK, само трябва да кликнете на него, за да започне процеса по инсталция. Следвайте стъпките. Свалените файлове ще се появят в статус бара, за да ви улеснят да стигнете до тях. 3. Изтриване APK /програма/ Кликнете на settings – apps, като ще видите пълния списък с инсталирани програми и приложения. След това кликнете на иконата Uninstall и програмата изчезва.

F. Изображения, Видео, управление, уебстраници 1. Настройка на функцията търсене на медиен файл: Устройството предлага възможността да търсите желан медиен файл в мрежата или в самата памет на устройството. Това обаче ще намали скоростта на самия miniPC. Ето защо е добре да настроите вашата SD карта и да следвате инструкциите:

2. Как да възпроизведа файл с висока разделителна способност: За да видите файловете, които имате в паметта с висока разделителна способност, кликнете:

След което само си избирате някой, и го стартирате. 3. Управление на файлове: копиране, поставяне, отрязване, изтриване, преименуване Устройството предлага голямо разнообразие от системни функции на всеки файл, и освен това всичко става лесно, бързо и много практично. За целта кликнете на иконката:

, като след като отворите списъка, кликнете на файла, който искате да промените и задръжте, за да се появи следното меню:

Изберете, която операция ви е нужна, като околи избраната ще се появи червена рамка. Кликнете и задръжте мишката на папката, която искате да промените. 4. Музика: Кликнете на settings и след това на music

5. Работа в Интернет: Когато се свържете с Интернет, ще имате възможност да работите с вградения Android браузер и да имате достъп до сайтове и страници, или да си инсталирате ваш желан браузер, с който сте свикнал да работите. Кликнете на settings-browser G. Езици и добавяне: 1. Избор на език и метод на добавяне: Устройството поддържа 54 различни езика. Кликнете на setting-Language and input

2. Използване на клавиатура и мишка: Когато сте свързали физически само мишка, то операционната система ви дава възможност да работите с “мека”, виртуална клавиатура. Ако след време операционната система засече, че вече има физическа клавиатура, свързана с устройството, то виртуалната клавиатура изчезва сама.


Ръководство за експлоатация: Свали

Подобни продукти

Коментари

Ревю добавно от:
Sherlock Holmes

2012-10-09 21:54:22

ustroistvoto moje li da raboti samostoqtelno ,samo to svarzano s monitor.zahranvaneto na kakav tok e


Няма как да работи самостоятелно, без монитор.

Ревю добавно от:
Ivanchev

2012-10-06 15:48:01

ustroistvoto moje li da raboti samostoqtelno ,samo to svarzano s monitor.zahranvaneto na kakav tok e