Подвижна IP камера   (Номер: IP06)

Цена с ДДС Гаранция 12 Месеца.

Каталожен номер: IP06

174.00лв.

Няма наличност
Подвижна IP камера

Подвижна IP камера   (Номер: IP06)

174.00лв.

Камерата има двупосочна аудио връзка и има възможност да бъде движена от разстояние хоризонтално и вертикално. Има 6 мм, F 2.8 обектив с 1/4" CMOS сензор. Видео компресията е MJPEG, а резолюцията 640х480/15 fps или 320х240/30 fps. Има инфрачервени диоди за нощно виждане и възможност за работа без тях при минимална осветеност 0.5 Lux.
Можете да наблюдавате сигнала от камерата на мобилния си телефон или на компютър през всеки от най-разпространените браузъри. Работи с безжични мрежи. Захранване 5 V DC. Има възможност за аларма при движение (външна или на e-mail).

Кратка инструкция за експлоатация

1.Включване Включете камерата към захранването и към Интернет по показаната схема:

2.Инсталация От сайта на производителя http://p.easyn.com/ свалете софтуера за PC. Разархивирайте и стартирайте IPCameraSearch.exe. Софтуера ще сканира вашата мрежа и ще покаже всички включени е мрежата камери. На екрана ще видите списък с камери и техните параметри.

В прозореца отляво са откритите камери, а когато маркирате някоя от тях ще видите нейните параметри отдясно. Можете да смените порта, а в последния ред е линка, с който можете да достъпвате камерата от други компютри, които не са включени във вашата мрежа. При кликване върху бутона Open ще имате достъп до камерата в браузъра Ви. 3.Достъп до камерата Когато напишете в адресната лента на браузъра IP адреса на камерата или кликнете Open на IPCameraSearch ще видите началния екран за достъп до камерата.

В зависимост от браузъра, който ползвате, натиснете съответния линк. В формата за име и парола въведете име: admin и парола: admin. Ако използвате IE разрешете на браузъра да инсталира необходимите добавки за ActiveX. След успешния вход в системата ще видите на екрана изображение от камерата, както и бутоните за нейното управление. Ако с IE имате черен екран означава, че не са инсталирани ActiveX добавките и е необходимо да ги инсталирате отново. 4.Основни функции

Директно от браузъра си можете да въртите камерата в желана от Вас посока със стрелките наляво, надясно, нагоре и надолу. Със следващия ред бутони можете да я накарате да патрулира наляво и надясно или нагоре и надолу. Можете да гледате едновременно четири или девет камери като изберете съответния прозорец. От падащите менюта избирате резолюция, режим, яркост, контраст и кадри в секунда. Последния ред бутони Ви дава възможност за запис на видео, снимки, както и двупосочна комуникация. 5.Допълнителни настройки С натискане на най-долния бутон (зъбното колело) влизате в менюто с допълнителните настройки.

От тук имате възможност да зададете името на камерата, датата и часа, различни потребители и права на достъп, да промените мрежовите настройки – IP, маска, порт, да настроите безжичната мрежа, да включите детектора за движение и т.н. 6.Безжична мрежа За да използвате камерата с безжичен Интернет изберете Wireless Lan Settings.

Когато натиснете бутона Scan ще се появят възможните мрежи. Изберете Вашата мрежа и напишете паролата си за достъп до безжичния Интернет. Уверете се, че името на мрежата SSID, типа кодировка Encryption и паролата са коректно въведени и натиснете бутона Set. След рестартиране на камерата тя ще бъде готова за използване с Wi-Fi. Можете вече да изключите LAN кабела и да я използвате безжично. При рестартиране е възможно камерата да получи от рутера Ви ново IP, затова ако след рестарта нямате достъп до камерата използвайте отново инструмента за сканиране, за да откриете камерата си. 7.Детектор за движение За да активирате детектора за движение отидете на Alarm Service Settings.

Сложете отметката на Motion Detect Armed и настройте чувствителността от падащото меню. От тук можете да включите и външни сензори, както и да изпращате снимки на e-mail или FTP. 8.Допълнителни камери Ако имате включени повече от една камера можете да ги добавите, за да ги виждате едновременно. Това става от менюто Multi-Device Settings.

Тук можете да добавите до девет камери, като зададете имената им, IP адреси, порт, както и име и парола за достъп. След въвеждането натиснете Add и накрая Set за да завършите операцията. Когато камерите са добавени успешно ще можете да ги виждате на първоначалния екран. 9.DDNS настройки. За да виждате камерата от външни мрежи не Ви е необходим статичен IP адрес. Камерата има фабричен DDNS запис, който можете да видите на най-долния ред на инструмента за търсене IPCameraSearch.exe. Ако искате на използвате друг DDNS отидете на меню DDNS Service Settings и задайте своите настройки.

Имайте предвид, че ако искате да използвате различен DDNS от фабричния е необходимо предварително да си направите регистрация в избрания сайт. След като въведете нужните параметри и натиснете Set, при коректно въведени данни ще видите надпис Succeed. Ако теста е неуспешен проверете отново въведените параметри.


Ръководство за експлоатация: Свали

Подобни продукти

Коментари

Ревю добавно от:
Sherlock Holmes

2014-04-22 20:05:18

тази камера има ли софтуер за нея в комплекта?

Софтуера за управление на камерата е записан в нея и е достъпен през браузър.

Ревю добавно от:
Boby Borov

2014-04-17 09:29:53

тази камера има ли софтуер за нея в комплекта?

Ревю добавно от:
Sherlock Holmes

2012-10-01 20:47:00

Камерата ще работи ли във външна среда без пряк достъп до вода и слънчева светлина и има ли функция за завъртане на изображението на 90 - 180 градуса?


Не е предназначена за външен монтаж, но можете да я ползвате при описаните условия. Има завъртане на 180 градуса.

Ревю добавно от:
Христо

2012-09-30 02:35:13

Камерата ще работи ли във външна среда без пряк достъп до вода и слънчева светлина и има ли функция за завъртане на изображението на 90 - 180 градуса?