Портативен скенер   (Номер: D54)

117.00 лв.

Цена с ДДС Гаранция 12 Месеца.

Каталожен номер: D54
- +
Няма наличност
Портативен скенер

Портативен скенер   (Номер: D54)

117.00лв.

Портативния скенер е лек и компактен и с него можете да сканирате бързо всякакви документи, снимки и рекламни материали. Функциите му се контролират от бутоните на горната страна, а режимите на работа се виждат на дисплей.
Имате възможност да избирате между четири режима на работа:
300 dpi - цветно
300 dpi - черно-бяло
600 dpi - цветно
600 dpi - черно-бяло.
Скенера има изключително бързодействие, като сканира лист А4 за 6 секунди.
Устройството има слот за microSD карта. Сканираните документи се съхраняват в JPEG формат на картата и имате брояч на сканираните документи на дисплея. На 1GB можете да съхраните 220 снимки при максимална резолюция.
Работи с 4 алкални батерии тип АА.

Примерна снимка на сканиран документ

Представяме ви един практичен портативен скенер, който може да ползвате и носите навсякъде със себе си. Не се различава по качество от стандартните, но за сметка на това се различава по практичност. С него вие може да сканирате документи и снимки до размер А4, не повече, да сканирате в два режима – цветен и монохромен /черно-бял/, сканира в 600 и 300 dpi, след като сте сканирали документа, устройството автоматично го съхранява в преносима SD памет, която предварително сте поставили. Максималният размер на допълнителната памет е до 32GB, а липсата на необходимост от инсталиране на допълнителни драйвери, го прави лесно и предпочитано средство за работа с Windows 7/Vista/XP и MAC OS 10.4 и нагоре. Устройството директно се свързва с компютъра посредством своя USB порт.

1. Адаптер/USB порт – Свързва се посредством него зарядното, което позволява да захраните батерията, а също така и за включване на USB, за да свалите сканираните документи под формата на изображение. 2. Капаче на батериите – устройството работи и с 4 AA алкални батерии 3. Бутон вкл./изкл. - Натиснете и задръжте за кратко - скенера се вкючва, натиснете отново – изключва се. 4. Слот за SD карта – Мястото, където се поставя картата с допълнителната памет. 5. Ефекти/Нагоре – С това копче избирате: цвят на сканирания документ/ чернобяло сканиране или цветно/натискайки го на дисплея ще видите иконка, указваща настоящото състояние на устройство, а също така и за настройка на актуално време. 6. Форматиране – С този бутон форматирате/изтривате/ вашата микро SD карта. 7. Ентер – Бутона, с който се потвърждават промените, направени от вас. 8. DPI/надолу – Избирате между две резолюции на сканираните изображения или документи – ниска от 300 dpi и висока – 600 dpi. 9. LCD екран – Натискайки го може да видите на дисплея на скенера какъв е статуса в момента на устройството. 10. Настройка време – Натискайки това копче, вие влизате в режима настройка на дата и час. Описание на статус иконки:

1. Светлинен индикатор за SD картата – Това е паметта, в която се съхраняват сканираните изображения и когато има поставена карта се появява на дисплея. 2. Индикатор за батерията – Показва текущото състояние на батерията. 3. Индикатор за вида сканиране – цветно или чернобяло 4. Брояч – Показва колко броя сканирани файлове има в момента в картата памет 5. Избрана резолюция – High 600 dpi или Low 300 dpi/ Как да използвате скенера? Инсталиране батерия: Скенера работи с 4 АА алкални батерии. За да започнете работа с него, първо трябва да ги поставите. Отворете капачето на контейнерчето за батериите, поставете 4 АА батерии и затворете. Може да са акумулаторни. След това натиснете бутона за вкл/изкл. POWER и може да работите с вашият скенер.

Поставяне на micro SD картата: За да може да правите и съхранявате сканирани изображения е нужно първо да поставите в съответния слот microSD карта. Изключете скенера, поставете картата, като внимателно натиснете, докато щракне тихо. Не прилагайте груба сила, за да не повредите безвъзвратно скенера или картата. Също така преди да започнете да сканирате, вашата microSD карта трябва да е форматирана.

Настройка на време: За да настроите актуално време, влезте в режима време, като натиснете бутона Time Set. На дисплея ще се появи изписано 1XX, след което натиснете копчето Effect&DPI, за да изберете часът. То действа като копче нагоре-надолу. Натиснете бутона ентер, за потвърдите своя избор. Настройките, които може да правите са както следва: 1XX – година 2ХХ – месец 3ХХ – дата 4ХХ – час 5ХХ – минути. След като окончателно сте направили необходимите настройки, натиснете отново бутона Time Set, за да излезете от менюто. Форматиране на microSD карта: За да работи вашият скенер с новата ви microSD карта, последната първо трябва да бъде форматирана. За целта поставете чисто нова карта в слота, след което включете скенера. Натиснете копчето Format, за да влезете в режим форматиране, ще се появи F на дисплея. Натиснете копчето ентер, което е стрелката завъртяна назад, за да стартирате форматирането. Когато то завърши, светлинният индикатор на картата ще започне да мига. Настройки на резолюцията на сканиране: Натиснете бутона DPI, за да изберете една от двете налични резолюции за сканиране – ниска или висока. Ниската е 300dpi и се използва предимно за сканиране на черно бели документи, а 600dpi е високата резолюция. Как да сканирате: Самият процес на сканиране е елементарен. Всичко, което трябва да направите е просто включите скенера чрез бутона вкл/изкл., след което ако е нужно да изберете вид на сканиране – монохром или цветно, резолюция и да поставите листа, който искате сканирате в самия скенер с лицето надолу. Веднъж щом скенера засече документа, той започва да сканира като зеленият индикатор на Power бутона дава индикации за това.

След приключване на задачата, устройството остава в режим на изчакване, чакайки евентуално за следващ документ за сканиране. Поддръжка и почистване на сензора За да поддържате качеството на сканираните документи и като цяло да удължите живота на скенера, е нужно той да бъде почистван след всяка употреба. Това се прави със специална, почистваща хартия, която се поставя между скобите на скенера, там където и нормалния лист, който се сканира, пуска се да сканира и се оставя скенера да работи около 6 секунди, за да може сензора да се почисти максимално добре.

Включения е комплекта PVC джоб ди позволява да сканирате снимки без да има опасност да одраскате повърхността на снимката. Снимката отново се поставя с лицето надолу, както и другите документи.

Връзка с компютър: За да прегледате направените сканирани файлове и изображения, просто свържете USB интерфейса на скенера, с този на компютъра. Натиснете ентер, за да влезете в съответния режим.


Ръководство за експлоатация: Свали