Електронен четец на книги  (Номер: D53)

Цена с ДДС Гаранция 12 Месеца.

Каталожен номер: D53

124.00лв.

Няма наличност
Електронен четец на книги

Електронен четец на книги  (Номер: D53)

124.00лв.

Електронния четец на книги Ви дава възможност да имате под ръка необходимата Ви литература или техническа документация, без да е необходимо да носите тежки и обемисти томове книги. С този четец можете да четете електронни книги в най-разпространените формати - TXT, PDF, RTF, FB2, EPUB, TCR, BMK, MOBI,OPF. На 7 инчовия дисплей ще четете с лекота, като можете да увеличавате и намалявате шрифта.
Освен за четене на книги можете да използвате устройството и като MP3 плеър. Възпроизвежда на вградения високоговорител музикални файлове в MP3 или WMA формат. С функцията RECORDER можете да го използвате като диктофон и да записвате аудио. За да не безпокоите околните има изход за слушалки, с които можете да слушате и радио. Ако ви е скучно има игра с която да се разнообразите. Има и калкулатор ако ви се наложи да смятате.
Електронния четец може да възпроизвежда и видео файлове със субтитри на български. Поддържа AVI, MP4 и 3GP формати.
С него можете и да разглеждате снимки и картинки в JPEG, BMP или GIG формат.
Устройството има вградена памет и слот за microSD карти.

Характеристики:

CPU - RK2729
Работна честота - 400 MHz
NAND Flash - 4 GB
Екран - 7 инча
Резолюция - 800х600, 262 114 цвята
Батерия - вградена литиево-йонна 1900 mAh/3.7V
Време за работа при четене на книги - около 7 часа
Размери - 207х134х12 мм
Представяме ви един качествен продукт, който определено ще стане вашият любим спътник в дълги и не чак толкова дълги пътувания. Прочетете внимателно упътването, за да можете да работите правилно с устройството. Безопасност и експлоатация: 1.Новият четец ще достигне своя пълен капацитет на батерията, едва след второто или третото зареждане на батерията, затова в началото може да пада по-рано от описаното. 2.Новата батерия ще увеличи своя капацитет до три-четири часа след като се зареди първите три пъти и на четвъртия ще бъде пълна до край. 3.Предлагаме ви, за да предотвратите загуба на важни данни за вас да направите копия на информацията и да я съхраните на удобно за вас място. Не носим отговорност за загуба на данните ви. 4.Не се опитвайте да ремонтирате сами, доверете се на специалистите, за да не повредите невъзвратимо устройството. 5.Постарайте се да не го изтървате. 6.Не използвайте на такива места, като запрашени, а също и помещения с висока температура, или пък прекалено ниска, в близост до силно магнитно поле или пък под силните слънчеви лъчи. 7.При почистване на тялото и екрана на четеца, избягвайте да използвате каквито и да било химикали за почистване. Почиствайте само с меката, памучна кърпа, която е в комплекта. 8.Не разливайте течности или вода по екрана, не капете и като цяло пазете от съприкосновение с течности, защото уреда не е водоустойчив. 9.С цел да ви е по-лесно да намирате това, което четете в момента, може да го преместите в “my storage” и така ще можете да ги отваряте по-бързо. Основни характеристики: Дисплей: 7-инчов LCD тип “хартия” с резолюция от 800*480 пиксела Допълнителен слот: SD карта Изображения: поддържа във формат JPG, BMP Текстове: поддържа следните текстови формати – TXT, EPUB, FB2, HTML, PDB, PDF, DOC Музикални формати: може да слушате и музика с този четец, като поддържаните формати са – MP3, WMA, OGG, FLAC, WAV, AAC, APE Видео: MKV, AVI, RM, RMVB, VOB, DAT, MP4, FLV, 3GP Външен вид и пояснение:

1.В главното меню, за да влезете в желана секция и подменю от вас, натиснете навигационните бутони, за нагоре и надолу. 2.В музикалното подменю, навигационните бутони могат да бъдат използвани за увеличаване и намаляване на силата на звука, а също така и за избор на следващ или предишен файл. 3.Копче главно меню: В което подменю или интерфейс да се намирате, натиснете кратко това копче, за да влезете директно в менюто. Копчето се намира в средата на големия, кръгъл навигационен бар, долу в дясно. 4.Увеличение/намаление /Zoom in/Zoom out/: Докато четете, това са копчетата които може да увеличат или намалят съответно, вашият текст и да го направят по-удобен за четене. 5.М key: Това е бутона, който се използва за потвърждение на всяко действие и влизане във всяко меню. 6.Назад/отказ: Копчето със символ за нагоре, нарисуван на него, се използа, за да се върнете с едно меню назад, или пък да отмените някое действие. 7.Копчета с цифри: Панела с цифрите се използа, когато желаете да отидете направо на определено подменю или меню, а не да въртите надолу и нагоре с навигационните копчета. 8.Навигация/завъртане /Rotate/: Копчето с две точки натиснете кратко, докато четете, за да завъртите текста, както ви е удобно. С режим на търсене пък, натискането му ще промените метода, по който се отваря файла. 9.Надолу-нагоре копчета: В главното меню с тях се избира подменюто, на което желаете да отидете, в процеса на четене пък с тях преминавате на следващата страница, а в музикален режим с тяхна помощ избирате следващата или предишната песен. Прехвърляне на файлове, зареждане батерия: Прехвърляне: За да слушате любимата музика и да четете любимите книги, първо ще трябва да ги прехвърлите от компютъра си. Това става посредством свързването на четеца с компютъра през USB кабела, включен в комплекта. След като го свържете, просто копирайте избраните файлове от харддиска на компютъра и ги поставете в паметта на четеца. Зареждане батерия: Може да заредите четеца, както през USB-то на компютъра, така и през ел. мрежата със зарядното. От изключено положение, свържете уреда с компютъра и оставете включен, докато не светне постоянно индикатора. Не дърпайте кабела, докато зарежда. Съответно отново от изключено положение включете зарядното и изчакайте светлинният индикатор да светне постоянно. Операции: Вкл/изкл. - с малкото копченце отгоре, натискате и задържате около 3 до 5 секунди, докато екрана светне или съответно угасне. Главно меню:

-Browser history: От тук може да прегледате последните файлове, които се разглеждали или чели. С навигационните копчета селектирайте, а с М влезте в подменюто. Ако искате да изтриете цялата налична история в това подменю, натиснете копчето за play/pause. -E-book: Тук ще намерите всички четими файлове в текстов формат, които сте качили. С навигационните копчето отново селектирайте желания, а с М стартирате файла. Докато сте е режим на четене, натиснете М отново и ще влезете в подменю, което ви позволява да прескачате на желана страница, написвайки номера й, да запишете отбелязка /т.е. докъде сте стигнали с книгата/, да заредите отбелязка, да изтриете отбелязка. За целта натискате М и влизате в менюто, от което избирате съответната опция и задавате страницата като номер, за да извършите даденото действие. След това отново М за потвърждение на действието. -Music playing: Под този режим може да слушате всички ваши любими парчета в поддържаните аудио формати, които сте си качили. Трябва само да заредите файла и да натиснете М, за да го стартирате. Докато свири файла, вие можете да: пускате и спирате с копчето със стрелката и лентичката; да избирате следващата или предишната песен с бутона за нагоре-надолу; да превъртате бързо напред или назад с помощта на левият и десният бутон, като ги натиснете и задържите продължително. Докато свири музиката, натиснете кратко М, за да извадите музикалното меню, от което можете да зададете специални опции, като например специални ефекти на свирения файл - бас, джаз и др. Или начин, по който да се свирят файловете – поред, произволно, да се повтаря само настоящата. С бутона назад се връщате отново в плейъра. -Video: Когато гледате видео на вашият четец, може да правите следното: настройвате звука с помощта на еднократно натискане на левия и десния бутон; да спирате и пускате файла с помощта на бутона за пускане; да връщате назад с копчето back, което еднократно ви връща едно меню назад, а задържане за няколко секунди ви връща право в главното меню. -Photo: В това меню може да разглеждате изображенията, които предварително се поставили там. Влизайки в менюто с М и избирайки снимката, която да видите, можете да: я завъртите с помощта на бутона за ротация, я увеличите или намалите съответно с бутончето с лупа на него; превключите на следващата снимка с функционалните бутони; излезете или върнете едно меню назад с бутона back. Докато гледате снимки, може и да слушате музика. - Record: Този четец освен стандартните функции предлага и качествен аудио запис, с който да запишете важни за помнене неща за вас. След като влезете в това подменю, просто натиснете М, за да потвърдите и натиснете Start, за да започнете записа, или Stop, за да го спрете. След като го спрете, устройството ще ви попита искате ли да го съхраните или не. Може и да преслушате записа веднага с натискането на менюто “record palying” с помощта на функционалните бутони. -Explore:

-FM:

Натиснете бутона М, за да потвърдите своя избор, и отново него, когато искате да пуснете радио станция или да я паузирате. Settings: В това меню ще намерите следните подменюта и опции за конфигуриране. Display settings: от тук може да настроите времето, за което дисплея да свети, както и нивото на осветеност на самия дисплей. System settings: Възстановяване/заключване Time/date setting: настройка на датата и времето на системата Languages: поддържа езиците: английски, немски, италиански, португалски, холандски, френски, испански, руски, корейски, японски, датски и др. Auto-shut time: Устройството се самоизключва, когато няма засечени някакви дейности. Например ако слушате музика само, то няма да се изключи, но ако само сте го включили нищо не правите, след няколко минути ще се изключи. От това подменю се настройва времето след което да го прави. -Calendar:

Натиснете М, за да потвърдите избора си. За да отидете на желана дата, използвайте функционалните бутони. -Search: За търсите в самия електронен четец, просто идете на това подменя, влезте в него и натискайте буквите, намиращи се на клавиатурата, за да идете на текст или файл, съдържащи буква или цял име. Изключването на четеца става по аналогичен начин чрез копчето за ON/OFF. Рестарт: Ако по някава причина вашият четец “забива” и не отговаря на вашите команти, тогава може да вземете игла или друг тънък и дълъг предмет, и да натиснете с него в дупчицата на гърба на четеца, с име Reset. След рестартирането, четеца отново ще се държи нормално.
Ръководство за експлоатация: Свали

Подобни продукти