spy.bg blog

Детектор за подслушвателни устройства и скрити камери

Автор: Spy.BG

0/5

Подозирате, че някой ви подслушва, но въпреки щателния оглед, който сте направили на дома и работното си място, не сте открили бръмбар или друго подслушвателно устройство, то винаги имайте едно наум! Възможно е на телефона ви да бъде инсталиран шпионски софтуер, който няма как да забележите с просто око. Освен това подслушвателните устройства стават все по-трудно откриваеми за хора, които не са запознати в детайли с шпионската техника!

Единственият сигурен начин, чрез който може да заглушите или да откриете подслушвателно устройство, е с т.нар. „детектори”. С тяхна помощ ще откриете дори най-добре скритите предаватели.

Как работи детекторът за подслушвателни устройства

Те са познати още като детектори за бръмбари или бъг детектори. Детекторите засичат излъчванията, които идват от шпионските техники – било то чрез Bluetooth вълна, WI-FI, радио или телефонна честота. Работата на детектора е да засече и локализира сигналът, който се излъчва с висока чувствителност. Той обработва демодулирания сигнал за да установи кой точно протокол е открит. Всеки детектор разполага с определена скала за измерване. По-скъпите детектори разполагат и със специални антени за пропускане на смущенията в градска среда.

Детекторите за скрити камери пък улавят обективите на всякакъв вид камери, без значение дали са в режим на работа или покой. За целта устройството за контрашпионаж излъчва достатъчно силен сноп от инфрачервени лъчи, които се отразяват в обективите на камерите, а IR филтъра позволява на оператора да отдели нежеланите отражения.

Какъв детектор да избера

Ако не разполагате с бюджет за закупуването на професионален детектор за откриване на  скрити подслушвателни устройства, то ви препоръчваме да се ориентирате към останалите модели на пазара в ценовия диапазон от 100 до 200 лева. Разбира се, те са от по-нисък клас и с по-слаби възможности, но също могат да ви помогнат да откриете бръмбар или друго подслушвателно устройство. Трябва да отбележим обаче, че детекторите от нисък или среден клас не могат да уловят „бръмбарите”, които използват Bluetooth връзка, за да предават информация.

Най-важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при закупуването на детектор са следните: честотен диапазон; разстояние, на което засича устройствата и силата на IR излъчването.

От къде мога да си купя такова устройство

Детектори за подслушвателни устройства и скрити камери с гарантиран произход, качество и на най-добри цени може да откриете в магазините на SPY.BG. Ще ви бъде обяснено в подробности как се работи с подобен тип устройства, ако не успеете да се ориентирате в книжката с инструкции на български език, която ще ви бъде дадена заедно със закупения продукт.

Също така консултантите на SPY.BG могат да ви помогнат при избора на детектор и да ви насочат към най-добрия продукт спрямо бюджета, с който разполагате.

 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.