spy.bg blog

Случаи, в които престъпления са разкрити чрез видеонаблюдение

Автор: Spy.BG

| 1  глас

5.0/5

Ако смятате, че инсталирането на видеонаблюдение се интерпретира като лукс или нещо от не особено голямо значение, помислете пак. Все по-често в ежедневието наличието на камери се превръща в необходимост – това е сигурен начин да останете информирани, и, не на последно място – да си осигурите така необходимото спокойствие.

Историята познава редица случаи, в които камерата а е била от решаващо значение при разрешаването на не един и два казуса. Понякога имате нужда от доза по-сериозно доказателство за въпрос, който не оставя съзнанието ви на мира. Добрата новина е, че нашият онлайн магазин разполага с изобилие от камери и висококачествена техника за наблюдение, която ще посрещне всичките ви нужди. Разгледайте богатия ни продуктов каталог или посетете физическите ни магазини, за да се убедите.

А за да подкрепим казаното дотук, днес сме ви подготвили няколко истории, които на практика илюстрират важността и ролята на видеокамерата. Запознайте се с няколко случая, в които устройството за видеонаблюдение е било от решаващо значение.

Ето кога видеонаблюдението е било определящ фактор

Британският град Ливърпул е потресен от трагедия, разиграла се през 1993г. Двегодишният Джеймс Бългър е отвлечен от популярен търговски център и е обявен за безследно изчезнал. По-късно със съжаление се установява, че всъщност е бил похитен от две десетгодишни момчета, чиито изтезания са приключили живота на малкото момче. А как се е стигнало до разплитането на това ужасно престъпление? Чрез изображения от CCTV системата на магазина, която е успяла да заснеме изображения на двамата похитители.

Хуан Ковингтън, сериен убиец от Филаделфия, е бил заловен отново с помощта на видеокамера. Докато работил в болницата, той е извършил престъпление срещу своя колежка, заснето на системата за наблюдение. По-късно в съда Хуан признава за още редица извършени от него зверства.

Домакинята Джийн Томас трудно понася мисълта, че домът й е обран. Затова тя оборудва жилището си с видеокамери. Един ден, докато е на работа, тя решава да погледне обстановката вкъщи и с ужас установява, че в дома й отново има крадец, който бързо тършувал из вещите й. Джийн веднага се свързала с полицията и, за щастие, престъпникът бил заловен на място.

Шон Грубър е полицай, който неправомерно застрелва моторист на име Левар Джоунс за това, че не е носил предпазен колан. На камерата от патрулката ясно се вижда, че по време на изстрела, Левар е с вдигнати ръце. Полицаят е уволнен и обвинен в убийство по особено жесток начин.

Двама крадци нахлуват в къща в Бирмингам, Англия. Претършувайки всяко възможно кътче, те изземат множество ценности и пари от дома. Собствениците били ужасени от разигралата се случка, след като я наблюдавали на камерите, инсталирани в дома им. Скоро, обаче, получили възмездие, тъй като, благодарение на записите, полицията успяла да идентифицира престъпниците и да ги арестува.

Широк обществен отзвук предизвика случая на Дейвид Коупланд, който, през 1999г. в продължение на няколко уикенда, детонира самоделни бомби, пълни с четириинчови гвоздеи, в различни места из Лондон. Заради инцидентите загиват около 140 души. На властите са им необходими множество кадри от различни системи за видеонаблюдение из столицата, за да идентифицират мъжа.

Интересен и смразяващ е случаят на Джордж Мигел Тиафей, който, на 29 септември 2012г. съобщава в полицията за смъртта на съпругата си Шона. Година по-късно, бездомник на име Ноел Скот Стивънс се признава за виновен за убийството на жената. Но видео от Уолмарт внася някои несъответствия в историята. На него се виждат Джордж Мигел Тиафей и Ноел Скот Стивънс, облечени с тъмни дрехи и чукове. Камерата пък на друг магазин в близост показва как двамата купуват нож и ръкавици няколко седмици преди смъртта на Шона. Полицията открива също, че Тиафей е говорил по телефона 87 пъти с Ноел в месеца, в който Шона изгубва живота си.

Шокиращ е случаят на Маги Диксън, родом от Северна Каролина. Тя довежда новородения си син в болница през 2017г, твърдейки, че той страда от пневмония. Докато синът й започнал да се възстановява, персоналът на болничното отделение забелязали странна тенденция – дишането на детето се влошавало всеки път, след като то е било оставяно с майка си. Затова прибягват до камерите за видеонаблюдение и с ужас установяват, че майката системно е правила опити да задуши детето си с възглавница.

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.