spy.bg blog

Разберете дали има камера във вашето AirBnB и какво да направите, ако сте наблюдавани

Автор: Spy.BG

| 3  гласa

5.0/5

Представете си, че отивате на почивка. Започвате да организирате своето пътешествие – транспорт, бюджет, забележителности и, естествено – място за отсядане. Все повече хора предпочитат не масовите и претъпкани хотели, а по-уединени и самостоятелни местенца.

Чудесен вариант за избор на подобно място е AirBnB, където се предлагат стаи, апартаменти, къщи и хижи за гостите навсякъде по света. Дали обаче винаги точно уединението и самостоятелността ви са осигурени? Без стрес, без навлизане в личното пространство, без камери?

Има ли камера във вашето AirBnB?

Съществуват редица истории на пътешественици, които разказват за случаи, в които откриват, че са били наблюдавани или подслушвани с камера от хазяите си по време на престоя си. Случайно или не, потърпевши споделят, че са откривали записващи устройства на всевъзможни причудливи места, без преди това да са били предупредени по какъвто и да е начин. Това съвсем лесно би могло да помрачи иначе прекрасната ви ваканция – никой не иска личното му пространство да бъде грубо нарушавано, особено без предварително уведомяване.

За нарушение от страна на хазяина се смята наличието на всякакво записващо устройство на територията на имота, който се предлага. Това важи и за камери и подслушватели, които са изключени, но, все пак, присъстват.

Къде може да има камера?

Навсякъде. Възможно е да се демонстрира завидна изобретателност, що се отнася до това да наблюдаваш някого без неговото знание. Наематели разказват за открити камери в огледала, зад картини, в играчки, в аларми за дим. Прочетете тук къде още е вероятно да има подобно устройство.

Защо се поставят камери?

Отговорът на този въпрос може да варира от обичайната „проверка за сигурност и защита на имота“ до тривиални причини като просто любопитство. Пътуващи разказват, че са чували за цели частни групи из социалните мрежи, в които собственици на имоти разказват за престоя на свои гости.

Как да разберем, ако ни наблюдават?

От BusinessInsider съветват първо да локализирате рутера в помещението, което ще заемате. Изключете го. Изчакайте. Ако скоро след това хазяинът ви ви попита дали имате интернет връзка, или защо нямате, то тогава най-вероятно сте наблюдавани посредством WiFi-базирано устройство.

Какво да направите?

Ако искате да вземете предварителни мерки и да избегнете подобни ситуации, ние имаме решение за вас. Разгледайте нашите предложения за детектори на записващи и подслушвателни устройства.Ще си спестите редица притеснения и ще можете да се насладите на така очакваната и мечтана ваканция към мечтана дестинация.

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.