spy.bg blog

IP видеокамери - резолюция и още нещо

Автор: Spy.BG

| 6  гласa

4.8/5
Когато говорим за IP видеокамери, разбираме устройства за осъществяване на видео и аудио контрол на даден обект, оборудвани със специален безжичен модул за включвене към интернет мрежата. Този вид камери могат да предават картина от буквално всяка точка, на която са разположени – качествено изображение с висока резолюция, което може да се използва като доказателствен материал.

IP видеокамера Proline PR-NC325W

Уличната IP камера Proline PR-NC325W е предназначена за онлайн преглед на видеоизображение през интернет мрежата. Картината се предава в HD-качество с резолюция 1280х720 пиксела. IP камерата поддържа работа спрямо технологията P2P – компютърна мрежа с равноправен достъп и без сървър, която облекчава нейното използване. За експлоатация на устройството няма да е необходимо да изискате от интернет провайдера си реален статичен IP адрес, както и да правите допълнителни настройки на рутера или точката за достъп.
 
Proline PR-NC325W е снабдена с инфрачервена подсветка и Wi-Fi модул за безжично включване към компютърната мрежа. Картата за памет microSD на устройството е с големина 64 гигабайта. Камерата разполага с защитен от удари херметически корпус и IR-CUT филтър. PR-NC325W има и функция за преглед на видео на смартфони и таблети (iOS или Android операционни системи).
Уникалната особеност на IP видеокамерата се заключава в бърз достъп до нея само според уникалния й номер. Не е нужно използването на външен статичен IP адрес! Не е необходимо и настройване на рутера. Това, което трябва да направи потребителят е да инсталира на своя компютър или мобилен нелефон програма, която върви в комплект с IP видеокамерата. След въвеждане на ID номера на камерата на екрана на устройството веднага излиза картината, която камерата снима. IP видеокамерата може да предава изображение от всяка точка на света!
 
Област на използване:
IP-камерата Proline PR-NC325W може да се използва на автомобилни паркинги, складове, както и за наблюдение на прилежащите територии към търговските центрове. Благодарение на технологията P2P може да се оперира с камера, включена посредством мобилен 3G/LTE интернет.
IP камерата използва формати за компресиране на видео H.264, MPEG4, M-JPEG и формат за компресиране на аудио AAC. Теглото на устройството е 425 грама, габаритите са 137х69х62 мм.  Камерата поддържа браузери Microsoft IE от версия 5.5 нагоре, Safari, Mozilla, Firefox, Google Chrome.

IP видеокамера ActiveCam AC-D7141IR1 

ActiveCam видеокамерата е предназначена за вътрешно инсталиране в помещение. Функциите на широкия динамически диапазон (DWDR) и триизмерното цифрово намаляне на шума (3D DNR) се борят със светлината с различни контрасти и шума по време на работа. Вградената инфрачервена подсветка осигурява пълен видеоконтрол над това, което се случва в кадър както при недостатъчно осветление, така и при пълна тъмнина. Предаването на данни става по Ethernet кабел. Наличието на слот за инсталиране на microSD карта за памет с обем до 32 гигабайта дава възможност да се избегне загубата на данни при проблем със захранването. Оборудвана с памет карта, IP видеокамерата ActiveCam AC-D7141IR1 може да се използва дори при безсървърни системи за евтино видеонаблюдение. Заедно с устройството върви и въртящо се рамо, което значително улеснява монтирането на камерата.
 
IP видеокамера ActiveCam е снабдена с PIR сензор за максимално ефективно регистриране на движение в зоната на работа на устройството. PIR сензорът фиксира промяната в топлинното поле в близост до детекторите на камерата, като по този начин се избягва “фалшивото” задействане на устройството. Малките размери и превъзходната функционалност превръщат ActiveCam AC-D7141IR1 в идеалния избор както за частно, така и за търговско използване.
 
Основни характеристики и особености
 
ActiveCam AC-D7141IR1 използва 1/3" CMOS сензор, който осигурява максимална резолюция 2048x1536 пиксела и скорост на транслиране  на видеопотока 18 Fps. Устройството поддържа работа в режим “ден-нощ” и е оборудвано с механически инфрачервен филтър за коригиране на цветовите гами през дневните часове на денонощието, който освен това увеличава нивото на чувствителност през нощта. Инфрачервената подсветка има радиус на действие до 10 метра и предоставя възможност за осъществяване на качествено нощно наблюдение на обектите, на които отсъстват допълнителни източници на светлина.
 
В ActiveCam AC-D7141IR1 е заложена DualStream поддръжка, предназначена за улеснен достъп до интернет мрежата. Компресирането на заснетите материали се извършва с помощта на видеокодека H.264.
 
Технологиите ActiveSearch и MultiSearch позволяват бързо търсене на конкретни файлове в архива на IP камерата ActiveCam AC-D7141IR1. Вграденият архив Edge Storage осигурява локален запис на данни на microSD памет картата, като по този начин камерата се превръща в автономен видеорегистратор. Архивът гарантира надеждност при съхранение на заснетите видеоматериали.
 
Устройството разполага с вграден микрофон, който осигурява двустранна аудиовръзка.
 
Максималната използвана мощност от IP камерата ActiveCam AC-D7141IR1 е 4 вата. Диапазонът на работните температури на устройството варира в интервала от -10° до +50°C.  
 

HikVision DS-2DE2202-DE3  

Моделът IP камера HikVision DS-2DE2202-DE3 представлява компактно устройство с размери 120х83.7 мм. Камерата е снабдена с възможност за двукратно оптическо мащабиране на наблюдаваните сцени. Моделът идеално подхожда за обекти, на които се изисква панорамен изглед и висока детайлност на картината – като например офиси, ритейл центрове, складове.
 
По външен вид моделът HikVision DS-2DE2202-DE3 наподобява миниатюрен купол, под който е разположен мегапикселен обектив с двукратно увеличение. Устройството разполага с функция на електронно управление на светлинния поток с фокусно разстояние 3.6~8.6 мм. Портът RJ-45 поддържа енергийно захранване по мрежата Ethernet. Това изключва необходимостта от използване на допълнителни батерии като източници на захранване с енергия, облекчава процеса на монтаж и намалява разходите.
 
Максималната мощност на модела HikVision DS-2DE2202-DE3 е 5,5 вата. Допустимото ниво на влажност при експлоатацията на камерата не трябва да е повече от 90 %.

Корпусна IP камера SNC-CH240 

Подобреното изображение позволява представянето на по-качествен доказателствен материал. Камерата използва матрица Sony ExmorTM с резолюция Full-HD (1920x1080), която позволява да се регистрира изображение с уникално висока детайлизация.
 
В многофункционалната фиксирана мрежова камера за видеосистема за безопасност с резолюция Full HD е събран големият опит на компанията Sony в обработката на изображението. Камерата има функция View-DR, която осигурява работата й в много широк динамичен диапазон при сложни условия на осветяване. Наред с това, устройството разполага с изключително мощната система за понижаване на шума XDNR.
 
SNC-CH240 поддържа електрозахранване посредством Ethernet, което опростява инсталирането на камерата заради използването на само един кабел. Камерата отговаря на стандарта за открит мрежови видеоинтерфейс ONVIF, което означава, че е съвместима с други мрежови устройства, в това число и видеокамери за наблюдение от други производители.
 
Резолюция Full HD (1920x1080)
 
Картината в резолюция Full HD се отличава с по-голяма детайлност, стабилност на изображението, по-голям обем от информация и по-ефективно компресиране на видеофайла.
 
Двупоточна функция Stream Squared
 
Изключително полезна функция за едновременен стрийминг на две видеа във формат 4:3 с различни разделителни способности (SD), дефинирани от потребителите. Можете да избирате между пълното изображение на картината или фрагмент от изходното изображение.
 
Разширен динамичен диапазон с използването на функцията Sony View-DR
 
С иновационното решение Sony View-DR се постига изключително висок контраст на изображението. То осигурява реалистично предаване на полутоновете на детайлите на различните обекти.
 
Compact Flash
Камерата разполага със слот карта Compact Flash за реализиране на записи в самото устройство и използването на безжична връзка.

 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.