spy.bg blog

Премахване на шпионски софтуер от телефон

Автор: Spy.BG

| 602  гласa

4.6/5
В наши дни не е нужно да си наемете частен детектив, за да разберете местонахождението на дадено лице. Това е възможно и чрез инсталирането на шпионски софтуер във вашия телефон. В тази статия ще намерите повече информация за това как бихте могли да премахнете шпионски софтуер от вашия телефон.


Инсталирането на зловреден софтуер на вашия телефон, би могъл да осигури достъп до съобщенията на жертвата, списъците с повиквания, имейли, банкови пароли и дори би могъл да получи нейното текущо местонахождение.

С подобренията и развитието на технологията днес, много от хората, станали жертви на преследване, дори не разбират, че са такива. Факт е, че подобен софтуер би могъл да бъде инсталиран от всеки, който би могъл да има достъп до вашето устройство. И в нерядко случаи това би могло да стане дори от най-близкия ви човек. В тази статия ние ще ви дадем информация не само как да откриете подобни програми във вашия телефон, но също така и методите за остраняването на шпионския софтуер от него. Като тук е важно да се отбележи, че за инсталирането на подобен зловреден софтуер във вашия телефон, не се изискват кои знае колко добри познания с областта. Подобен шпионски софтуер може да бъде инсталиран дори при средно познаване на операцията
Jalibreak, особено що се отнася до iPhone, като подобна процедура отнема не повече от 5 минути.

Няколко признака, че вашият телефон притежава шпионски софтуер:

 

1. Следете нивото на вашата батерия


Ако телефонът ви не се използва, ала за сметка на това батерията непрекъснато се изтощава, въпреки честото зареждане на вашия телефон, причината може да се дължи, освен на повреда в батерията, така и на инсталиран шпионски софтуер. А  веднъж инсталиран подобен софтуер на вашия телефон, той би могъл да контролира вашите данни, като ги използва. Подобни софтуери могат да бъдат изпратени и инсталирани от потребителя, дори, докато инсталира някои други обновления.

2. Уверете се, че вашият телефон не предава данни.


Това става чрез изключване на данните и използването на интернет. Ако все пак те продължат да бъдат включени или се включват без ваше разрешение, то вероятността да степодслушвани е голяма.

3. Имате проблеми с телефона.


Ако телефонът ви внезапно спира, рестарира бавно, интернет пакетите се изпращат бавно, имате високи сметки и т.н. , това определено показва, че нещо не е наред. Твърде вероятно е причината да се дължи на шпионски софтуер.

 

Как да го предотвратим?  


1. „Страх лозе пази“      

– гласи една народна поговорка. Така че, винаги защитавайте вашия телефон чрез честа смяна на вашата парола. И ако е възможно, дръжте го в близост до себе си, като не позволявате на някой друг да го използва, освен в спешни случаи.


2. Проверявайте телефона си за инсталирани приложения

- Притежавате приложение, но нямате идея от къде се е взело? Ако то не е инсталирано от вас, то определено трябва да обрънете внимание.

3. Използвайте антивирусна програма

- Чрез използването на антивирусна програма вие ще бъдете сигурни, че тя би могла да засече зловредния софтуер на вашия телефон.

4. Обновявайте вашата система често, особено при налични ъпдейти

- Имайте предвид, че обикновената актуализация на телефона и вашата операционна система, би могла да неутрализира или увреди инсталирания шпионски софтуер.

Важно!!! Не забравяйте, че лошото качество на мрежовите услуги, също би могло да навреди на вашето устройство. Затова по-добре използвайте телефон без екстри. Това със сигурност ще е вашият билет за по-сигурно бъдеще както на вас, така и на вашето семейство. Освен, че подобни телефони се предлагат на по-достъпни цени на пазара, те трудно могат да бъдат подслушвани.

В случай, че имате повече въпроси относно шпионските устройства и тяхното премахване, разгледайте сайта на
Spy.bg или се свържете с наш сътрудник.

 



 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.