spy.bg blog

Android MK802 II - предварителен преглед

Автор: Spy.BG

0/5

 

Един от най-големите производители на софтуер за мобилни апарати и таблети Андроид, намери още едно поприще, в което да се изяви подобаващо. А именно заместващ хардуер или свързващ компютър с медийни системи от типа на телевизионен приемник и др. Хардуера на Андроид става по-мощен с всяко следващо издание. Като се вземе предвид и факта, че се наблюдава зависимост намаление на цени, увеличение на производителност /и двата фактора са взети предвид при операционната система, която поддържа Chrome/, не е далеч времето, когато все повече хора ще предпочетат хардуера на Андроид, ще го включат в телевизора си и ще се пренесат във виртуалния свят. Т.е. ще имат така наречения “истински компютър”, но на телевизора. 
И тук идва малкото, но много практично и истинско устройство, RikoMagic MK802, което е на път да постави началото на тази революция в IT технологиите, да постави мост между PC-то и  TV-то.  Насочена преди всичко към ентусиастите, МК802 е нищо повече от малка кутийка, която обаче притежава HDMI порт, който ви дава възможност да оперирате на системата Андроид, но не през телефона си, а на вашият телевизор. Но освен с тази опция, която е мечта за повечето маниаци на технологичните иновации, новата джаджа впечатлява и със своята ниска цена. Нещо по-добро: устройството е и добре прието от хакерската общност. Което означава, че няма да ви хакнат. Нека да разгледаме в детайли какво ни дава MK802 II и да го изведем на голямата сцена, минавайки по червения килим. 
 
Да разопаковаме
 
Може би очаквате, че след като това miniPC МК802 II идва при вас на такава невероятно ниска цена, в кутията няма да намерите нищо повече от самият хардуер? Разграничете се от тези си очаквания, защото там освен добре опакованият MK802 II, ще намерите и допълнения като наръчник на потребителя, захранващ кабел тип microUSB, адаптер за microUSB /в случайте, когато ви трябва допълнително пространство за съхранение/ и допълнителен HDMI кабел. 
 
 
Технически характеристики
 
Този уникален хардуер, сравнен с останалите продукти на Андроид, е от порядъка на нисък до среден клас мобилен телефон или таблет на Андроид. Спецификациите са, както следва: 
Операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich, а също така може да стартира десктоп с версии на Линукс от приложена microSD карта:
Процесор Allwinner A10 / 1GHz Cortex-A8 с MALI 400 GPU
вградена памет от 1GB RAM за съхраняване на информация
системна памет - 4GB ROM
802.11 b/g/n wireless WAPI (Ralink8188)
слот за microSD карти
Micro USB x2
USB2.0 x1
HDMI x1 (720P, 576P, 480P, 1080P & 2160P)
Поддържа виртуална клавиатура, също така и безжична 2.4G клавиатура за смартфон, безжична мишка;
Поддържани аудио формати: AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A
Поддържани видео формати: WMV/ASF/MP4/3GP/3G2M4V/AVI/MJPEG/RV10/ DivX/VC-1/MPEG-2/MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps
HDMI: Output 720P, 576P, 480P, 1080P&2160P
Захранва се посредством USB порта, с USB кабела;
Размери: 97мм x 28 мм x 1.20мм
Тегло: 200гр.
Устройството е произведено от лека и матирана пластмаса, която оставя приятното чувство на нещо малко, меко и толкова леко, че сякаш нямате нищо в ръката. 
 
 
Преглед хардуер
 
Нека да разгледаме устройството. На горната страна се намира логото на Андройд, както и изписания брандинг на Ricomagic. На долната част на устройството има два отвора за вентилация, както и светлинен индикатор. Там са и различните портове за свръзка с устройството. 
На единия край има HDIM контакт. На горния край ще намерите слота за microSD карта, ресета и microUSB портовете. Тази версия поддържа и адаптер за USB, който позволява да се свързва устройството към външни харддискове или флашки. 
 
 
 
 
Работа с устройството
 
За да започнете работа с устройството, всичко, което трябва да направите е първо да го включите, което става като закачите обикновения USB кабел за компютъра или USB слота към главния адаптер. Същото може да се направи и с допълнителни периферни устройства.
След като се свърже с адаптерите, устройството веднага се стартира, като синият индикатор светва. Първо ще се опита да зареди от microSD картата, след което ще потърси вътрешната си операционна система Андроид. 
 
Може да избирате измежду няколко резолюции. 
 
 
 Извън кутията, включения софтуер е с минимални характерискити и наличности като цяло, само най-общото и стандартните настройки на операционната система Андроид. 
 
 
 Поради факта, че тази версия на хардуерното устройство - MK802 II няма такива достъпи като хардуерно инсталирани бутони или пък активен тъчскрийн,  малкото miniPC, има достъпни няколко допълнителни бутона на долния край на навигационния бар, който се използва за настройка на звука, спиране и  достъп до главното меню.  
 
Периферни устройства
 
Това MiniPC поддържа универсален USB порт, което прави възможно свързването на почти всички устройства като допълнителни, периферни такива. Портът, маркиран с “OTG” ограничава възможностите до свързване с компютър – копиране на файлове от и към вградената памет на устройството, както и ADB достъп. 
 
Видео поток 
 
За разлика от други свои събратя, този miniPC не поддържа приложението iPlayer, което е приложение на iPhone. Затова, ако сте го включили, е добре да го махнете. 
 
Клиповете на YouTube за разлика от други сайтове за видео споделяне, вървят гладко.
 
 
Мрежа свързване, видео поток
 
Вероятно още щом се свържете за пръв път с вашият телевизионен применик и тази невероятен хардуер, ще искате да гледате висококачествени MKV файлове. За целта ще трябва да го свържете с локално устройство, в близост до него, за да стартирате през мрежата /вътрешната/ видеото. Картината и самият поток на информацията е просто безупречно. 
 
 
 
Ubuntu
Няколко версии на операционната система Ubuntu са достъпни за miniPC на Андроид – MK802 II. 
 
 
 
 
 

 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.