spy.bg blog

Как можем да открием скрита камера

Автор: Spy.BG

| 161  гласa

4.6/5


Изследванията в световен мащаб показват, че един нормален гражданин може да бъде заснет от камери между няколко десети и няколкостотин пъти дневно, без той да е наясно с това. Независимо дали влизате в магазин, карате по магистралата или се движите по улицата, няма как да знаете кой и по какъв начин ви наблюдава. От това можем да кажем и, че е много трудно да се избегнеш въпросното наблюдение, когато си навън. Въпреки всичко, ако имате съмнения, че някои ви наблюдава у дома или на работа, в хотела или нещо от този сорт, можете да използвате съветите ни, за да разберете дали съмненията ви имат почва или не. Важно е да знаете, как да откривате скрити камери в средата около вас.

 

Ние от spy.bg сме хора, които ежедневно се занимаваме с шпионска техника, проучваме новостите в сферата, съветваме клиентите си, различни официални лица, които имат нужда от експертно мнение и определено знаем как да използваме подобен тип апаратура. В този ред на мисли можем и да откриваме устройствата за тайно наблюдение. Има много позитивни страни на това да защитиш личното си пространство чрез подобна техника, но определено имат почва и твърденията, че не всеки трябва да ви наблюдава на определени места. Многото ни опит ни позволява да ви посъветваме в двете направления, за да сте уверени в ежедневния живот.

Ето трите стъпки, с които да откриете болшинството скрити камери.

 

 1. Физическо претърсване

 Първото нещо, което може да направите е да претърсите периметъра за различни признаци, които могат да подскажат за наличието на техника за шпионаж. Скритите камери могат да са вградени в предмет от ежедневието ви като часовник или радио, но могат и да бъдат обикновени миниатюрни камери, които са добре прикрити в дома Ви. Вторият тип камери са по-лесни за откриване, като само трябва да сте по-щателни в проверката. Концентрирайте се и прегледайте всяко ъгълче от мястото. Това може да са места като первази, набръчкани завивки, панер с изкуствени плодове, ваши лични вещи, които не са на мястото си и така нататък.

Не бързайте, защото обикновено тези камери разполагат с малки дупки или лещи, които могат да проблеснат. Много често се използват и детектори за дим, говорители, стенни часовници, а понякога се използват и огледала. Не трябва да търсите кабели и подобни неща, тъй като модерните измерения на шпионското оборудване, дори и непрофесионално, не включват подобни характеристики. Доста от камерите са безжични и със захранване на батерии. Въпреки всичко, може да се огледате, защото по-старите модели също се използват, макар и по-рядко. Не трябва да подценявате ситуацията. Подобен тип камери се използват най-вече в публичните сгради и много посещаваните места. Там един път се прави инсталация и после обновяването е след доста време. Когато се усъмните в някакъв тип предмет, потърсете съмнителна лампичка, слот за карта памет или нещо подобно. Добра идея е и да потърсите скрити бутони, които да подсказват предназначението на машинката.

 2. Ослушайте се!

 Тази техника няма да работи при всички камери – голяма част от нашите продукти са подбрани, така че да не издават звук. Все пак, устройствата от по-нисък клас и с по-ниска цена, или тези, които са по-стари, могат да издадат някакъв звук, който да ви подскаже мястото им. Това може да е кликване, вибрация, бипване. Този „бъг“ е най-присъщ за евтините камери със сензор за движение. Влезте тихо на мястото и се ослушайте добре за звуци, които не са обичайни за средата, в която се намирате. Това обикновено се случва при камери скрити в лампи, книги, радио аларми и прочее.

Друг вариант е да извадите мобилния си телефон и да се разходите с него, за да проверите дали има смущение от чуждо електромагнитно поле. Сещате ли се за звука, който се появява, когато се приближите с телефона си до компютър, чува се доста странен шум. Ето този шум търсим. Това ще ви уведоми за присъствието на някакъв тип електроника, който в доста от случаите ще се окаже търсената скрита техника. Колкото повече се приближавате, толкова по-силно ще е смущението от камерата. Определено това е един много полезен трик.

 3. Търсете в тъмнина

 Ние в Spy.BG се стремим да подбираме камерите и останалите си устройства, така че да не разполагат с издаващи позицията си светодиоди. Въпреки всичко, няма как това да се изолира като фактор при всички устройства. Отново важи и правилото за по-старите модели. Най-добрият начин е да направите претърсването вечер и на изгасени светлини. Разходете се и търсете малки светещи точици, най-често в зелен, бял или червен цвят. Ще ги разграничите от лампичките на телевизорите и подобни с това, че нямат видим източник на захранване.

Използвайте фенер, за да наблюдавате обекти като огледалата, тъй като там може да е трудно да забележите нередност, без да има някакво количество светлина. Пример за такъв механизъм е огледало, което от едната страна е прозрачно, а от другата е нормално. Тези огледала се използват най-вече в големите търговски обекти, където камерата не трябва да се вижда.

 Определено трябва да използвате удобна възможност да проверите най-често посещаваните места от вас. Хубаво е да знаете дали сте под наблюдение или не, за да сте уверени в действията и поведенията си.

 

 

 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.