spy.bg blog

Представяне на Android 4.0 Mini PC KY-108

Автор: Spy.BG

0/5
Само сега и само на нашия сайт, ще ви представим един подробен преглед на миникомпютър от голямото семейство на Андроид. Става въпрос за 4.0 MiniPC, който е едно малко, но много интересно и практично устройство. Да не говорим, че вероятно е устройството, което е най-оправдано от страна на своята цена – компанията производител ви предлага да се докоснете до качество на една доста приемлива цена. Миникомпютъра Android 4.0 представлява всъщност връзка между компютър и друг приемник, като телевизор. 
 

Мини PC MK802+ с Android 4.0

Цена: 174.00лв.
 
Може да се свърже с вашият плосък LCD телевизор, като допълнително свържете към устройството такива периферни устройства като мишка, добавяне на допълнителни проложения, клавиатура и други. Това допълнително променя предназначението, като на телевизора, така и на самия миникомпютър. Но ако си мислите, че това е просто един хардуер, който замества таблета, но на голям екран, не сте прави, тъй като той няма опция за тъчскрийн. Този модел на Андроид за свръзка с външен монитор бихте могли предимно да използвате, ако обичате да гледате HD клипове от YouTube, например. Така ще може да се насладите на любимите си песни на голям екран, с висока разделителна способност и възможност за браузване в сайта за видеосподеляне.
Нека да видим как точно изглежда и какво включва като опции. Вземайки първоначално ярко зелената кутия с логото на Андроид на нея, вероятно асоциативно бихте свързали съдържанието й с някой супер нов и супер мощен мобилен телефон, смартфон или дори таблет. Но тогава виждате и думата miniPC и се замисляте. А вътре лежи една комплактна, правоъгълна кутийка, която много прилича на вашият четец за microSD карти. Но за разлика от четеца, тя разполага с множество функции. На горната страна ще видите логото на Андроид, а от лявата и дясната страна са портовете, които оформят цялосният облик на този миникомпютър. С тяхна помощ може да превърнете тази черна кутийка в Андроид-компютуър, който се управлява обаче от вашият телевизионен приемник. 
 
Една много важна вметка ще направим, а именно че Android 4.0 Mini PC KY-108 ви позволява да конвертирате всеки дисплей в компютър, базиран на Android 4.0 ICS. Благодарение на възможностите за свързване на този моникомпютър, той може да се използва като мултимедиен плейър, както и да превръща всеки дисплей в Smart TV. Производител на малкото медийно чудо са специалистите от китайската компания OEM Systems Co.
 
Дизайн и външен вид
Както споменахме по-рано, малката кутийка е с дискретни размери или по-точно казано с размери от 89х35х13.5 мм и тежи по-малко от един средно голям мобилен телефон. 
 
 
От лявата страна на устройството ще намерите HDMI порт, USB порт, а отдясно е портът за захранване. В един от ъглите ще видите една вдлъбнатина, която всъщност е miniUSB порта. Той свързва устройството с жичен адаптер с USB слот от едната страна и различен вид конектори от другата, което помага при свързването му с други устройства, които нямат USB порт. 
 
MiniUSB порт
 
 
На другия ъгъл ще намерите и слотът за microSD карта памет. Освен това има и порт miniHDMI, свързващ се към кабел HDMI, което е голям плюс. Друго голямо предимство е вградения безжичен адаптер за интернет или мрежови свързвания /Wi-Fi адаптер/, който ще ви даде възможност да се възползвате от възможността за мигновена връзка с интернет.
 
MicroSD слот
 
Като цяло, този миникомпютър на Андроид – KY108 притежава много начини, по които да успеете да се свържете с желаното периферно устройство или мултимедийна система. Точно в духа на новото време, в който работи и тази технологична компания. Все пак ви препоръчваме да използвате USB разклонител, тъй като самото устройство е прекалено малко и няма как да свържете няколко устройства през единия, главен порт.
 
USB порт за периферни устройства
 
Функции 
Андроид 4.0 minPC KY108 може да се похвали с процесор от марката Allwinner A10/1.5 GHz Cortex A8 SoC, но проверявайки скоростта на процесора ще установите, че тя е намалена на 912 MHz. Може да си го закупите с памет капацитет от 4 до 32GB, както и с вградени съхраняващи функции. И тъй като това си е компютър, нищо че изглежда като флашка, то ще трябва да използвате и мишка, и клавиатура, за да работите с него. Не забравяйте за тях, и използвайте наличните портове.
 
Колкото до самото стартиране на този миникомпютър, всичко, което трябва да направите, за да го накарате да тръгне, е просто да свържете miniUSB порта с USB адаптера, който пък да свържете с източник на електроенергия, т.е. вашият телевизор. Изключаването става по аналогичен начин – просто издърпайте кабелите от захранването, в този пример вашият телевизор и не се притеснявайте, че може да се счупи. По друг начин може да го включите, като го свържете с адаптера за захранване.
 
 
Малкият и многофункционален  компютър на Андроид от ново поколение, идва в комплект и с много полезни приложения, които улесняват вашата комуникация или просто забавление – проложения на Google, Twitter, Angry Birds, Skype и двойка китайски приложения, като QQ, Yokuku и др., които не се използват в западния свят. Поддържа повечето от най-разпространените музикални и видео формати, ето защото едва ли ще имате проблем със слушането на музика и гледане на филми. 
 
Важни моменти с оперирането на софтуера
И макар да е компютър, този мини KY108 не предлага възможността да кликнете с десния бутон на мишката и да извадите важни функции. Ако задържите курсура няколко секунди върху дадено приложение, то операционната система ще ви даде възможността да прегрупирате приложението или пък да го премахнете, което става посредством влаченето на иконката в най-горната част на екрана. 
 
 
Когато се намирате в менюто с приложенията и задържите дълго време на едно приложение курсура, то може да изберете измежду петте домашни екрана, които ще ви покаже устройството. Някои приложения, като Flipboard, Quadrant и др., представляват обръщане на ориентацията на картината в друг, желан модел от вас – например от портрет на картина на дължина. 
 
 
С помощта на специален софтуер, който инсталира приложенията, всяко външно съхраняващо устройство, което бъде добавено, веднага се засича и няма нужда от качване на допълнителни драйвери или други настройки. С негова помощ пак ще можете да търсите в паметта на устройството различни файлове – видео, музикални или документи. То поддържа и повечето видео формати, като MKV и MOV, но не и  FLV. Двуядрения процесор удобно, бързо и качествено успява да възпроизведе видео файлове с резолюция от 1080 пиксела, въпреки, че процесора е с намалена скорост от 912 MHz. 
 
Тъй като игрите за Андроид основно са базирани на тъчскрийн, не е възможно да играете на някоя от тях на този миникомпютър, тъй като казахме, че той не поддържа тъчскрийн, а и не е възможно това да стане на телевизионен приемник.

 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.