spy.bg blog

Фалшива камера за наблюдение и скрита камера

Автор: Spy.BG

0/5

Да имаш добра система за видеонаблюдение със сигурност е добър начин за наблюдение и за разкриване на престъпление. Опитните крадци обаче локализират всички видеокамери в наблюдавания обект и просто намират маршрута извън обхвата на заснемане. Оказва се, че внушителната система от камери плаши дребните нарушители и внушава респект у посетителите.

Тогава защо изобщо да слагам записващи устройства, като бих могъл да се сдобия с много по-евтин бутафорен еквивалент? Това е твърде крайно решение за да бъде приложено на практика. Има места като банки, денонощни магазини, бензиностанции, където камерите са просто задължителни. Да, но за вилата, дома или малкия семееен бизнес фалшивите камери могат да бъдат наистина евтино и ефективно решение особено ако ги съчетаете с няколко умело скрити шпионски камери.

Но първо нека изясним какво са бутафорните камери?
Ако до момента не сте чували за такива, то обяснението е много просто – монтиран е само кожух и леща наподобяваща на истинска. Практически бутафорната камера не функционира и не прави запис.

Добрите бутафорни камери има примигваща светлина, сензор за движение, а някои дори се въртят “наблюдавайки” по-широк периметър.

Преди да започне да ви звучи несериозно, нека изтъкнем предимствата на системата от фалшиви камери и да разкрием нашата истинска тайна защита.

-    фалшивата камера е много по-евтина, дори ако я сглобите от резервни части
-    фалшивата система от камери респектира дребните хулигани
-    фалшивата система от камери ще накара истинския крадец да избере друг маршрут на проникване – извън “обхвата на заснемане” на камерата

Истинската тайна в защитата е да монтирате скрити камери само на местата, от където ще премине крадеца избрал “безопасния” маршрут. При наличието на няколко мигащи и въртящи се макети “заснемащи” всяко движение в помещението, вниманието на грабителя ще бъде отвлечено от тях и той няма да забележи шпионската камера в огледалото или в стенния часовник.

Какъв тип системи за видео контрол са най-подходящи в такава ситуация?
 Наблюдаващите средства трябва да бъдат маскирани в или около обичайни и неподозрителни обекти. Тонколоните на компютъра в офиса, рамката на огледалото, изкуствените цветя, стенния часовник са все предмети, които не будят подозрение и няма да привлекат вниманието и интереса дори на най-изпадналия обирджия.

Бутафорните системи в комбинация с истинско шпионско оборудване ви гарантират отлични записи на нарушителя и то от ъгъл, от който той наистина най-малко очаква да бъде заснет. А, какво повече ви трябва от снимка в близък план на самодоволната му физиономия след като е пробил защитата на вашата “система за видеонаблюдение”?
 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.