spy.bg blog

Удобства на безжични мини клавиатури

Автор: Spy.BG

| 1  глас

5.0/5
 
Клавиатурата е неизменна част от всяка една компютърна конфигурация или устройство за всички видове комуникация била тя мобилна или виртуална. Въпреки развитието на алтернативни входни устройства, като например признаването на мишката, сензорният екран, устройства тип писалки, разпознаване на символи и глас, клавиатурата остава най-често използваното устройство за директен вход към буквено-цифрови данни в компютрите.
 
Един от най-добрите продукти създавани на технологичния пазар са мини клавиатурите. Всеки открил тези компактни и удобни устройства за връзка остава изненадан и доволен от тях. Първите модели няма кой знае какви подобрения, те са стандартни като бутони, но липсва частта с цифровата клавиатура.
 
При други пък присъства само тя, всичко това е в зависимост за какъв тип работа се използва клавиатурата. При често писане на букви се използва по-дългата лява част, а при работа с цифри малката. В днешно време, обаче все повече се подобрява цялостния дизайн. Най-хитовете модели са тези, които имат допълнителен мини тъчпад, който замества мишката.
 
 
Такива има и при лаптопите, но в много по-голям размер. Тук говорим за размер сходен с този на човешки пръст. Чрез мини клавиатурите се подобрява възможността за по-висока производителност по време на работа. Световно известни компании залагат на различно визуално оформление според своите таргет групи.
 
Счетоводители и икономисти са сред хората, които използват най-често подобен тип клавиатура. Това е така, защото те са удобни за работа и се избягват всякакви ненужни бутони. Отделно са малки и могат да се носят навсякъде за да бъдат свързани към лаптоп или настолен компютър.

Какви други удобства предлагат мини клавиатурите

Най-добрият модел, който може да се открие на пазара е безжичният, който работи чрез bluetooth или wifi връзка. Кабелите са напълно излишни, заемащи излишно място. Според изследване на британските учени от университета в Брайтън, стресовите ситуации по време на работа с компютър намаляват с до 40% при използването на мини безжична клавиатура. Дори при проблеми с електрозахранването, всеки служител може да продължи работния си процес, поради липсата на директна връзка с електрическата мрежа. Намаляването на стреса по време на работа идва от факта, че разположението на китките съответства с това тялото и няма нужна от допълнителни извивки.
 
С използването на мини клавиатура, всеки клиент има възможност за използване на тъчпада на клавиатурата вместо мишка. Тъчпад функции като вертикално превъртане, хоризонтално превъртане, мащабиране / напускане, а дори и тъчпад бутони за дясно и ляво щракване на функциите, са на разположение за голям тласък в производителността на компютъра.
 
 
Много модели пускат тъчпада от дясната страна на клавиатурата като заместител на мишката, с която повечето хора са свикнали в работни или домашни условия. Много често клавиатурата на лаптопа създава дискомфорт, но тя лесно може да бъде заместена с безжична мини клавиатура.
 
Така мониторът може да се нагласи в посока, която не е пряко зависима с тази на клавиатурата. Новите модели мини клавиатури предлагат множество иновативни функции за подобряване на резултатите. Ергономичност, мобилност, намаляване на стреса от дълго писане и подобряване на производителността са основните удобства заради, които си заслужава закупуването на безжична мини клавиатура.  

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.