SPY.BG - Blog

IP видеокамери - резолюция и още нещо

Когато говорим за IP видеокамери, разбираме устройства за осъществяване на видео и аудио контрол на даден обект, оборудвани със специален безжичен модул за включвене към интернет мрежата. Този вид камери могат да предават картина от буквално всяка точка, на която са разположени – качествено изображение с висока резолюция, което може да се използва като доказателствен материал.
IP видеокамера Proline PR-NC325W
Уличната IP камера Proline PR-NC325W е предназначена за онлайн преглед на видеоизображение през интернет мрежата. Картината се предава в HD-качество с резолюция 1280х720 пиксела. IP камерата поддържа работа спрямо технологията P2P – компютърна мрежа с равноправен достъп и без сървър, която облекчава нейното използване. За експлоатация на устройството няма да е необходимо да изискате от интернет провайдера си реален статичен IP адрес, както и да правите допълнителни настройки на рутера или точката за достъп.
 
Proline PR-NC325W е снабдена с инфрачервена подсветка и Wi-Fi модул за безжично включване към компютърната мрежа. Картата за памет microSD на устройството е с големина 64 гигабайта. Камерата разполага с защитен от удари херметически корпус и IR-CUT филтър. PR-NC325W има и функция за преглед на видео на смартфони и таблети (iOS или Android операционни системи).
Уникалната особеност на IP видеокамерата се заключава в бърз достъп до нея само според уникалния й номер. Не е нужно използването на външен статичен IP адрес! Не е необходимо и настройване на рутера. Това, което трябва да направи потребителят е да инсталира на своя компютър или мобилен нелефон програма, която върви в комплект с IP видеокамерата. След въвеждане на ID номера на камерата на екрана на устройството веднага излиза картината, която камерата снима. IP видеокамерата може да предава изображение от всяка точка на света!
 
Област на използване:
IP-камерата Proline PR-NC325W може да се използва на автомобилни паркинги, складове, както и за наблюдение на прилежащите територии към търговските центрове. Благодарение на технологията P2P може да се оперира с камера, включена посредством мобилен 3G/LTE интернет.
IP камерата използва формати за компресиране на видео H.264, MPEG4, M-JPEG и формат за компресиране на аудио AAC. Теглото на устройството е 425 грама, габаритите са 137х69х62 мм.  Камерата поддържа браузери Microsoft IE от версия 5.5 нагоре, Safari, Mozilla, Firefox, Google Chrome.
IP видеокамера ActiveCam AC-D7141IR1 
ActiveCam видеокамерата е предназначена за вътрешно инсталиране в помещение. Функциите на широкия динамически диапазон (DWDR) и триизмерното цифрово намаляне на шума (3D DNR) се борят със светлината с различни контрасти и шума по време на работа. Вградената инфрачервена подсветка осигурява пълен видеоконтрол над това, което се случва в кадър както при недостатъчно осветление, така и при пълна тъмнина. Предаването на данни става по Ethernet кабел. Наличието на слот за инсталиране на microSD карта за памет с обем до 32 гигабайта дава възможност да се избегне загубата на данни при проблем със захранването. Оборудвана с памет карта, IP видеокамерата ActiveCam AC-D7141IR1 може да се използва дори при безсървърни системи за евтино видеонаблюдение. Заедно с устройството върви и въртящо се рамо, което значително улеснява монтирането на камерата.
 
IP видеокамера ActiveCam е снабдена с PIR сензор за максимално ефективно регистриране на движение в зоната на работа на устройството. PIR сензорът фиксира промяната в топлинното поле в близост до детекторите на камерата, като по този начин се избягва “фалшивото” задействане на устройството. Малките размери и превъзходната функционалност превръщат ActiveCam AC-D7141IR1 в идеалния избор както за частно, така и за търговско използване.
 
Основни характеристики и особености
 
ActiveCam AC-D7141IR1 използва 1/3" CMOS сензор, който осигурява максимална резолюция 2048x1536 пиксела и скорост на транслиране  на видеопотока 18 Fps. Устройството поддържа работа в режим “ден-нощ” и е оборудвано с механически инфрачервен филтър за коригиране на цветовите гами през дневните часове на денонощието, който освен това увеличава нивото на чувствителност през нощта. Инфрачервената подсветка има радиус на действие до 10 метра и предоставя възможност за осъществяване на качествено нощно наблюдение на обектите, на които отсъстват допълнителни източници на светлина.
 
В ActiveCam AC-D7141IR1 е заложена DualStream поддръжка, предназначена за улеснен достъп до интернет мрежата. Компресирането на заснетите материали се извършва с помощта на видеокодека H.264.
 
Технологиите ActiveSearch и MultiSearch позволяват бързо търсене на конкретни файлове в архива на IP камерата ActiveCam AC-D7141IR1. Вграденият архив Edge Storage осигурява локален запис на данни на microSD памет картата, като по този начин камерата се превръща в автономен видеорегистратор. Архивът гарантира надеждност при съхранение на заснетите видеоматериали.
 
Устройството разполага с вграден микрофон, който осигурява двустранна аудиовръзка.
 
Максималната използвана мощност от IP камерата ActiveCam AC-D7141IR1 е 4 вата. Диапазонът на работните температури на устройството варира в интервала от -10° до +50°C.  
 
HikVision DS-2DE2202-DE3  
Моделът IP камера HikVision DS-2DE2202-DE3 представлява компактно устройство с размери 120х83.7 мм. Камерата е снабдена с възможност за двукратно оптическо мащабиране на наблюдаваните сцени. Моделът идеално подхожда за обекти, на които се изисква панорамен изглед и висока детайлност на картината – като например офиси, ритейл центрове, складове.
 
По външен вид моделът HikVision DS-2DE2202-DE3 наподобява миниатюрен купол, под който е разположен мегапикселен обектив с двукратно увеличение. Устройството разполага с функция на електронно управление на светлинния поток с фокусно разстояние 3.6~8.6 мм. Портът RJ-45 поддържа енергийно захранване по мрежата Ethernet. Това изключва необходимостта от използване на допълнителни батерии като източници на захранване с енергия, облекчава процеса на монтаж и намалява разходите.
 
Максималната мощност на модела HikVision DS-2DE2202-DE3 е 5,5 вата. Допустимото ниво на влажност при експлоатацията на камерата не трябва да е повече от 90 %.
Корпусна IP камера SNC-CH240 
Подобреното изображение позволява представянето на по-качествен доказателствен материал. Камерата използва матрица Sony ExmorTM с резолюция Full-HD (1920x1080), която позволява да се регистрира изображение с уникално висока детайлизация.
 
В многофункционалната фиксирана мрежова камера за видеосистема за безопасност с резолюция Full HD е събран големият опит на компанията Sony в обработката на изображението. Камерата има функция View-DR, която осигурява работата й в много широк динамичен диапазон при сложни условия на осветяване. Наред с това, устройството разполага с изключително мощната система за понижаване на шума XDNR.
 
SNC-CH240 поддържа електрозахранване посредством Ethernet, което опростява инсталирането на камерата заради използването на само един кабел. Камерата отговаря на стандарта за открит мрежови видеоинтерфейс ONVIF, което означава, че е съвместима с други мрежови устройства, в това число и видеокамери за наблюдение от други производители.
 
Резолюция Full HD (1920x1080)
 
Картината в резолюция Full HD се отличава с по-голяма детайлност, стабилност на изображението, по-голям обем от информация и по-ефективно компресиране на видеофайла.
 
Двупоточна функция Stream Squared
 
Изключително полезна функция за едновременен стрийминг на две видеа във формат 4:3 с различни разделителни способности (SD), дефинирани от потребителите. Можете да избирате между пълното изображение на картината или фрагмент от изходното изображение.
 
Разширен динамичен диапазон с използването на функцията Sony View-DR
 
С иновационното решение Sony View-DR се постига изключително висок контраст на изображението. То осигурява реалистично предаване на полутоновете на детайлите на различните обекти.
 
Compact Flash
Камерата разполага със слот карта Compact Flash за реализиране на записи в самото устройство и използването на безжична връзка.

 


Бутафорни камери

Както всички знаем, в опасния съвременен свят все по-голяма актуалност започват да придобиват различните инструменти за сигурност и защита, които осигуряват безопасността, условията на живот и имуществото на човек.
 
Едва ли са редки случаите, когато при посещение в магазин, организация или просто вилата на ваш приятел, забелязвате наличието на някакви охранителни устройства! А може би още по-често сте си задавали въпроса: “Кое от видяното оборудване всъщност е “фалшиво”?” И наистина, възможно ли е да отличим бутафорните камери за сигурност от истинските? Освен това ефективно ли е да използваме бутафорни камери за охранителни цели?
 
В исторически план в годините на Втората световна война започва активното производство на бутафорни оръжия, като в частност се изработват бутафорни танкове, артилерийски оръдия и складове с амуниции. Идеята е вниманието на противника да се насочи върху бутафорното, а не реалното въоръжение. По този начин армията успява да надхитри противника  и да неутрализира атаката му.
 
Като се позовават на опита на предишните поколения, в днешната нестабилна икономическа обстановка в световен мащаб много държавни структурни, индивидуални или частни предприемачи измислят начин да намалят своите разходи. Ръководители на най-различни организации прибягват до използването на бутафорни охранителни камери, които създават впечатление за постоянен контрол над даден обект.
 
Най-често използваното охранително устройство, което на практика може да се срещне почти навсякъде е видеокамерата. Много аналитици смятат, че бутафорните камери се явяват действено средство за осигуряване на охрана на даден обект или за поддръжка на дисциплината в колектив от сътрудници. Все пак ефективната защита от бутафорна камера остава под голямо съмнение. От една страна, бутафорната камера може да откаже неопитен и притеснен злосторник да извърши престъпление, но от друга закоравелият грабител с лекота може да отличи бутафорната камера от истинската система за защита и просто да я игнорира.
 
Бутафорната камера се стреми да постигне главно психологически натиск срещу потенциален престъпник. Тя се използва като средство за сплашване. Решаващи фактори в избора на бутафорна или истинска камера са стойността на устройството и сложността на инсталирането му.
Докато истинската охранителна система изисква сложна инсталация и системно техническо обслужване, то при бутафорните камери тези нужди отпадат. Не трябва да се забравя, че по-качествено изработената бутафорна камера изглежда по-правдоподобно и съответно прави много по-силно впечатление.
 
Сферите на използване на бутафорните камери са най-разнообразни. Устройствата могат да служат за поддържане на дисциплина и ред в работния колектив, могат да осигуряват и допълнителна охрана на предприятието, организацията или компанията. Някои бутафорни камери могат да са оборудвани с подсветка, като по този начин почти съвършено имитират истинската охранителна видеокамера.
 
Ако сте решили да закупите бутафорна камера, трябва да познавате нейните основни достойнства:
-       бутафорната камера изглежда като истинската охранителна камера и може да бъде разпозната само от много опитен престъпник;
-       бутафорната камера е лесна за монтиране и се закрепва с помощта на стандартни винтове;
-       експлоатацията на бутафорната камера не предполага никакви допълнителни разходи;
-       камерата е устойчива на природни явления;
-       бутафорната камера разполага с червен светодиод, който имитира работен режим на камера за видеонаблюдение;
-       камерата има метален корпус и е защитена от удари;
-       обективът на бутафорната камера представлява пластмасова имитация.
Асортиментът от бутафорни камери е изключително голям. Най-популярни марки са Rvi (Китай), Orient (Китай), Тantos ( Канада) и др.
Парадоксално е, но именно посредством отличителните си особености бутафорните камери могат да бъдат разпознати от по-опитните злосторници. Повечето от този вид камери имат вграден датчик за движение, който кара камерата да се върти от ляво надясно и обратно. Истинските видеокамери обаче следят движението на обекта, а не се въртят само в две посоки.
При закупуване на бутафорни камери за видеонаблюдение трябва да се отчитат следните аспекти: истински обектив, метален корпус, производител, два или повече проводника и предупреждаващи знаци за видеонаблюдение на територията на участъка.
 
Бутафорната камера е идеалният начин за имитиране на видеонаблюдение на участък, който не е подходящ за монтиране на истински видеокамери. Съпроводени с предупредителни надписи, “фалшивите” камери оказват достатъчно силен психологически ефект. Най-добре е обаче бутафорните камери да се използват като един от компонентите на вашата система за безопасност, а не да се разчита единствено на тях.
 
Камера КАРКАМ Dummy 340 – това е отлично решение за бързо и икономично засилване на системата за безопасност на всеки охраняем обект. Въпросният модел бутафорна камера може да се използва както за вътрешна инсталация, така и за монтиране на открити пространства. Качественото метално рамо, на което е закрепено устройството позволява камерата да бъде монтирана на всякаква повърхност. КАРКАМ Dummy 340 може да се върти като по този начин имитира истинска камера за видеонаблюдение. Вградените инфрачервени светодиоди засилват реализма при работа на устройството. Дадената бутафорна камера е отлично предупреждение за потенциалните нарушители, като ги кара добре да се замислят преди да проникнат на охраняема територия.
 
Бутафорна камера Orient AB-DM-23
Orient AB-DM-23 е компактен имитатор на камера за видеонаблюдение. Устройството може да се монтира във вътрешността на различни помещения или на външния периметър на охраняемата територия. Габарититите на бутафорната камера Orient AB-DM-23 са 37 х 67 мм, теглото е 150 гр. Корпусът на камерата е изработен от твърда пластмаса, която я предпазва от прояви на вандализъм. Специалното подвижно рамо позволява въртенето на Orient AB-DM-23 под най-различни ъгли. Вградената светодиодна подсветка създава впечатлението, че устройството е в работен режим и по този начин отблъсква неканените гости от охраняемия обект. Високото качество на изработката на камерата и достъпната цена на устройството го правят търсен продукт на пазара. Монтирането на камерата на избраната повърхност не изисква специални инструменти и умения от изпълнителя. В комплекта за монтиране е включен набор от всички необходими крепежни принадлежности.
 
Когато решите да закупите бутафорна камера за вашия охраняем обект, трябва да вземете под внимание факта, че това е спомагателно устройство, на което не трябва напълно да се разчита. Нищо не може да замени истинската видеокамера за наблюдение.
 
Монтирането на бутафорната камера трябва да бъде колкото се може по-реалистично. Изборът на вида и дизайна на камерата, както и марката, трябва да съответстват на мястото на монтирането й – все едно става въпрос за истинска камера. Наред с това, трябва да се обърне специално внимание на височината, на която да бъде монтирана бутафорната камера. Това е необходимо, за да не бъде разкрита истинската същност на устройството.
 
Най-ефективното решение за вашата система на видеонаблюдение е използването както на истински, така и на бутафорни камери. Добре е двата вида да са с една търговска марка, за да си приличат свършено във всяко отношение и да не могат да бъдат разпознати от зорки погледи.
Друг способ за използване на бутафорната камера е тя да бъде монтирана на видно място, а в непосредствена близост до нея да е разположена истинска камера, която да записва. Фалшивата камера ще предизвика усмивка у нарушителя, който няма да заподозре, че всъщност друго устройство го записва. В случая, идеята на бутафорната камера е отвличане на вниманието.

 


Мини камера-защита и сигурност в дома

Често ни се налага да отсъстваме от къщи – събираме си багажа, заключваме както всеки един ден вратата и се молим и надяваме никой да не разбере за колко време ще ни няма и колко дълго домът ни ще остане безнадзорен. Някои търсят разрешение в аларма, друг поръчва на съсед или приятел да полива цветята, създавайки впечатление за обитаемост и присъствие, но дали това гарантира нужната сигурност и спокойствие на почивката  или ни кара непрекъснато да се връщаме мислено към скъпите вещи и пари, които сме вложили в нашата така лесно превземаема „крепост”. Понякога се налага да проследим и докажем - пред полицията и пред себе си - съмненията  за кражба, измама, опасни лъжи или престъпления. За да ни е чиста съвестта, за да сме убедени, че не набеждаваме някой невинен човек, добре е да си набавим сами аргумент, с който да гарантираме и предадем виновника в съда. Камерата би могла да бъде нашия най-добър верен свидетел и съюзник.
 
 
          Скрити мини камери може да има почти във всеки предмет, за който се сетим – химикали, шапки, вратовръзки, часовници, очила и мн.други. Ако намерим подходящо място за тези неми „зрители”, преценим нужната издържливост на батерията, си осигуряваме добра и надеждна защита в къщи и извън дома. А защо да не проследим какъв дивеч обитава  гората, която смятаме през уикенда да обходим, слагайки подходяща стръв и захранка. Ще разберем със сигурност как да се подготвим за лов и на какъв трофей можем да се надяваме.
 
        Повечето камери са достатъчно достъпни и лесни за инсталиране, за да можем сами да си ги поставим и внедрим в ежедневието. Миникамерите са евтина алтернатива на скъпата професионална охранителна техника. С тях е възможно да наблюдаваме дома, офиса, детето, което си играе или спи в съседната стая. Някои видове IP камери са с изключително малки размери. Безжичните модели позволяват безпроблемното им монтиране навсякъде, където поискаме. Сигналът, който излъчват, може да се проследи на компютъра в реално време, качеството е добро и картината, която получаваме, позволява да видим детайли от обекта, който наблюдаваме като наша цел. Камерите  CCTV са с много малки размери, лесно се монтират и с успех се скриват зад копче от сако, на детска играчка с малки размери или на скрито от погледа ни място, където никой никога не би се сетил да погледне.
 
    Скритите камери са винаги на пост. Дори ако ние сме на почивка в чужбина, имаме най-верния пазач, който неотменимо бди над собствеността ни.Успокоението, че нищо няма да остане незабелязано, е много важно за нашето добро вътрешно разположение. Не е без значение и фактът, че камерата не се „уморява” , няма да пропусне важното събитие, ще го запише и така много лесно ще открием извършителя. Все по-често скритите камери се използват за откриване на престъпници, крадци и всякакви нарушители.  Най-голямото им предимство е разгадаването на чертите на извършителя, точния част на инвазията върху обектите и разгадаването на сложния пъзел от действия. От камерата няма как да се скриеш, дори да си с маска или нетипични дрехи. Тя предоставя информация, която е изключително важна за разследващите органи, често единствената налична. Доброто функциониране на цялата охранителна система е важно, именно затова то трябва да бъде добре проектирано като място, позиция и надежност . Истинността на записаните обстоятелства подлежи на проверка.
 
   Монтирането на  мини камери е добре да бъде на неочаквани места, но удобни за проследяване на преките случки и събития. Извършителят няма да бъде нащрек, ще изложи необходимите действия , но по този начин ще създаде един файл със най-точната информация за това, какво всъщност е станало, как и защо. Все повече хора осъзнават необходимостта от поставянето на спай устройства . Защитата със жива сила, разбира се, има едни предимства, но този вид осигуряване носи безценна информация. Не случайно предаването „ Биг брадър” , един телевизионен формат, който върви по целия свят, използва скрити камери. Улавянето на интересни събития от живота, на неочаквани места, от неочакван ъгъл, в подходящо време, създават един цялостен профил на навиците на всеки участник, оформят личностната му характеристика до такива неподозирани детайли, че понякога изненадата от това, при гледането на записа, е шокираща.  
 
     Един от най-съвременните и революционни методи при изработването на скрити камери е монтирането на датчик за движение. По този начин, устройството винаги е в готовност да функционира, при наличие на субект в полезрението. Батериите запазват своята мощност и влизат в употреба само при необходимост. Този метод допринася за още по-доброто следене на събитията, запечатва нужната информация и дава допълнителна надежност на техниката.
    Мини дисковете, трябва да бъдат качествени, с необходимия обем, за да могат да реагират достатъчно дълго и функционално. Времето на интервенция е непредсказуемо като дължина и абсолютна стойност. И затова е нужно да предвидим по-големи възможности на устройството, на което сме се доверили. Понякога, похарчените в повече пари могат да се окажат безценни и вложението да се „изплати” напълно само с една оказана му възможност. Критериите по-които трябва да избираме са твърде различни, според предназначението на нашия малък шпионин. 
 
Най добре е да оптимизираме чрез технически съвет на специалист с опит и небходимите познания. Един професионален съвет никога не е излишен. Позиционирането и фиксирането на съответно място, насочването и прикриването са от съществено значение. Непоставянето на камера крие сериозни рискове за ненаказаност и загуба на лични и фирмени средства и ценни ресурси. Най-важното е да осъзнаем небходимостта от този съвременен охранител. Чуждите мнения на приятели и „доброжелатели” не винаги минават през вашата призма от интереси. Всъщност на никой не му пука за чудото имущество, дори да прояви загриженост. Смисълът на употребата на такива лични предпазни методи за защита от посегатества е в това, че ние самите си помагаме в опазването на себе си. Илюзия е в днешно време да вярваме, че няма да се случи точно на нас. Извършителите стават все по-изобретателни и нагли, технически грамотни и смели. Чуството за бензказаност допълнително ги мотивира да действат. Точно затова трябва да противопоставим най-доброто, най-качественото решение и в крайна сметка да се защитим добре и надеждно. Няма време за губене, всеки ден и час е възможно някой да протегне ръка към ценните ни неща. И затова нека изненадаме с правилната охрана –скритите камери.

Незабележими шпиони в ежедневието

Скрити камери в часовници записват видео и разговори
 
Идеята да документираме случващи се събития посредством „шпионско“ устройство, звучи ненормално и ненужно. Всеки държи на личното си пространство и не желае да бъде преследван или компрометиран от другите. Какво обаче се случва, когато някой застрашава нас или близките ни, но нямаме доказателства за съществуващата опасност? Технологиите напредват непрекъснато и изобретяването на шпионски устройства за ежедневните ни нужди го доказва за пореден път. На пазара има хиляди скрити камери – в химикалки, дистанционни, вратовръзки всякакви аксесоари може да се инсталира малък „помощник“, благодарение на когото да запечатаме необходимата информация и да я използваме при нужда.
 
                     
Поглеждаш колко е часът, а всъщност снимаш
Най-функционалните предмети са тези, които съвместяват няколко функции. Часовниците винаги са представлявали популярни аксесоари, защото съчетават в себе си функционалността и естетиката. Сега можем да добавим още една екстра в тях-възможността да ги ползваме като скрита камера.
 
 
Между какви модели можем да избираме?
Ако сте решили да закупите подобна вещ, със сигурност лесно ще успеете да изберете часовник, който да ви допадне. Вече се предлага богато разнообразие от ръчни часовници със скрита камера, моделите са стотици – има елегантни, предназначени за дамите, както и мъжки артикули. На външен вид изглеждат досущ като обикновените аксесоари, хората около вас няма да забележат разлика, не биха се усъмнили, че ги снимате. Удобството на тези часовници е фактът, че са лесни за употреба, не пораждат съмнение, обхващат добър периметър. Може да снимате хора, с които разговаряте или ви застрашават по някакъв начин. Ако искате устройството да обхваща по-голям периметър и да не е мобилно, може да изберете стенен часовник или пък IP будилник. Последният вариант е с по-висока цена, но може да излъчва сигнал и да гледате записите директно от смартфона си или друго мобилно устройство. Часовниците със скрита камера могат да записват видео с продължителност до няколко часа, аудиозапис, както и снимки. Устройствата разполагат с вътрешна памет, а информацията от тях се прехвърля на други носители посредством USB. На външен вид часовниците наподобяват стандартните аксесоари, някои от тях са декорирани с камъни, каишките са от кожа, може да се подбере стилна вещ, съответстваща на личния вкус, която обаче има тайно преимущество пред обикновените устройства.
   Часовниците със скрити камери са начин безопасно да запишем събития и личности, които застрашават нас или другите, престъпления или заплахи. Те са ценен помощник при направа на социални експерименти или създаване на журналистически репортажи. Може да се използват и превантивно по време на пътувания или срещи с непознати, когато се чувстваме неуверени или просто искаме да запишем протеклите се събития.

Висококачествени мини камери

 Мини камери

 
Поради малкия си размер, мини камерите са едни от най-адаптивните устройства, които се предлагат в сайтовете за шпионска техника. Най-добрият избор на мини камера е този на безжична такава, която не се нуждае от външна DVR и може да записва с часове на своята SD карта. Тези малки охранителни камери са идеални за всеки, който иска да заснеме кадри под прикритие. Идеален избор са за хора, които са свързани със съдебната система, частни детективи, собственици на магазини и други. В нашия онлайн шпионски магазин ще ви предложим няколко модела, които могат да бъдат закупени. Огромно разнообразие от мини камери, които ще се погрижат да запазят вашата дискретност в точния момент.
 
Избор на мини камера
Ø Мини камера за нощно виждане – този тип камери се използват предимно за заснемане и снимане през нощта. Благодарение на своята True Color технология всеки един кадър бива записан с висока резолюция. Камерата автоматично разпознава дали е ден или нощ, в дневен режим се включват цветовете, а през нощта черно-белия режим заснема всичко. Самото стъкло на камерата блокира острата светлина насочена към обектива за да може да направи по-ясен и с балансиран контраст образ. Камерата е много удобна и компактна, защото тежи едва 60 гр. Резолюцията на този модел камера е 768 х 494 пиксела. Тя работи с карта памет до 8ГБ и може да бъде запълнена с часове записи. Нужно е зареждане след 1 час непрестанна работа. Моделът може да бъде закупен от нашия онлайн шпионски магазин;
Ø Мини Wi-Fi камера – използването на Wi-Fi за подобен тип камери е чудесно преимущество пред останалите модели. „MC73” може да бъде управляван от разстояние, чрез използването на дистанционно управление. Чрез смартфон може да наблюдавате какво се случва в радиуса на заснемане на камерата. Също така напълно безпроблемно може да правите снимки и да контролирате камерата, чрез вашия телефон. Всичко това се случва благодарение на безплатно приложение, което е предназначено за управление на мини камери. Слотът за памет е предназначен за microSD до 32GB. Допълнителното удобство на модела идва с магнитната поставка, която позволява прикрепянето на камерата към всякакви видове метали. Резолюцията на видеоклиповете може да бъде следната: 1920 х 1080 или 1280 х 720 пиксела. Батерията на модел „MC73” издържа до час и половина запис. Нуждаете се от такъв модел мини камера, моля посетете нашия онлайн магазин за шпионско оборудване;
Ø Мини камера модел „MC65” - чудесен избор за шпионско устройство, което гарантира високо качество на заснемане. Форматът на снимките, които могат да се направят е стандартен JPEG, а кадрите в секунда са 30 на брой. Видео и аудио записите са с високо качество, а резолюцията на видеоклип е 1920 х 1080 пиксела. Камерата освен в AVI формат, може да записва и във WAV. Благодарение на акумулаторната батерия, чрез това шпионско устройство може да записвате до 100 минути. Моделът поддържа всички видове операционни системи (Windows, Linux, Mac и др.). Максималната големина на карта microSD памет е 32 GB. За тази мини камера характерно е това, че тя има 5 диода, които спомагат за заснемане на видео с високо качество, когато е тъмно. Те могат да бъдат изключение или включени отново ръчно. Онова, което ще ви впечатли са малките размери на камерата – 46 х 23 х 19 мм. Ако желаете да закупите този модел или допълнителна карта памет, моля използвайте нашия най-нов сайт за шпионски устройства;
Ø Мини камера под формата на флашка – това е страхотна идея, защото по този начин много трудно някой може да открие, че това е камера, която заснема. Тя е мултифункционална, защото с нея се правят снимки, записва се видеоклип и същевременно може да се записва и аудио. Всички, което бъде записано или заснето се запазва на картата памет. Максималният капацитет на картата памет, която може да бъде използвана е 16 GB. Форматите на съответните работния действия на устройството са AVI, WAV и JPEG. Резолюцията на видеото е 720 х 480, а тази на снимките е стандартно 1280 х 1024. По самото устройство има допълнителни бутони, чрез които се избира опцията за заснемане на снимка или видео. Вибрация и светлинна индикация показват, че режимът на работа е сменен. Картата памет се закупува допълнително, не е включена в комплекта на устройството. Всичко това може да бъде закупено от нашия онлайн магазин за мини камери и всякакви видове устройство за видеозаснемане;
Ø Мини камера модел “DV MD80” - този модел е избиран пред много други, защото има usb слот, чрез който може да бъде свързан към всякакви други устройства. 30 кадъра в секунда с резолюция от 720 х 480 пиксела е всяко едно видео. Видеокамерата може да бъде използвана и за видео чат при нужда от провеждане на работна среща от разстояние. Към камерата има щипки, които спомагат за нейното прикрепяне към други устройства. Батерията е акумулаторна и има до 40 минути време за постоянен запис. Моделът има специална функция за пестене на енергия на батерията, а малките размери 56 х 21 х 15 я правят компактна и удобна за носене навсякъде. Всеки един модел може бъде намерен в нашия онлайн шпионски магазин.

 


Камери за вграждане

В тази статия ще научите много за предлаганите от нас ->> Камери за вграждане!!
 
Шпионските камери намират широко приложение във всички работни индустрии, където обстойно се наблюдава работния процес и евентуалното възникване на проблем или кражба. Камерите са различни видове и модели според типа на приложение. Ние ще ви запознаем с тези, които се вграждат в други предмети или устройство и остават невидими за човешкото око. Нашият магазин за шпионски камери и устройства предлага богата гама от модели, които може да закупите и използвате веднага.
 
Какви видове камери за вграждане съществуват 
Ø Камера за вграждане в автомобилен регистрационен номер – прекрасен избор за всички автомобилисти, защото камерата може да заснема видео и през нощта благодарение на своите вградени диоди. Освен това може да бъде свързана към GPS устройство или таблет и да наблюдава какво се случва зад вашия автомобил. Може да послужи и като помощник по време на паркиране около тъмни блокови пространства. Тя се монтира в самата поставка на номера и след това лесно може да бъде свързана към ел.инсталацията на автомобила. Всеки един монитор свързан към автомобила може да излъчи картината заснемана от камерата. Детайлно изображение получавате, чрез ¼ CMOS сензор, който е предназначен за създаване на електронни схеми. Обективът може да се завърта на 120 градуса и това ви гарантира пълна видимост, независимо от местоположението. Водоустойчивият корпус е глезотията, която допълнително повишава интереса към продукта. Друг интересен факт за този модел камера за вграждане е, че тя може да работи дори при – 30 градуса по Целзий. При интерес може да закупите камерата от нашия онлайн магазин за шпионски устройства;
Ø IP мини камера за вграждане „I04” – този тип камера може да бъде скрит в различни видове предмети и устройства. Получавате Full HD картина и карта памет до 32 GB, на която може да записвате голям брой видео, аудио и снимков материал. Различните опции предлагат изтриване на стари файлове при определен интервал от време, заснемане само при движение в радиуса на устройството и направа само на снимки с 5 мегапикселовата камера с CMOS сензор. 1 час запис се равнява на 1 GB памет заета на картата, която се поставя в специален micro SD слот. Чрез безплатно приложение, което се изтегля от Google Store имате възможност за цялостно контролиране на камерата от разстояние и пълно наблюдение на случващото се. Ъгълът на работа на обектива достига 90 градуса. Минималната осветеност на камерата е 1LUX, а сензорите за движение реагират на разстояние до 6 метра. Резолюциите започват от 1080 пиксела, преминават през 720 и завършват на 480 с 25 кадъра в секунда. Форматите на поддръжка са AVI, WAF и JPEG. Устройството може да се използва за повечето видове компютърни и мобилни операционни системи, като Windows, MAC OS, Android и IOS. Може да поръчате подобен модел камера от нашия онлайн магазин за шпионски джаджи;
Ø Камера за вграждане „I” серия – този вид камера е проектиран така, че да може да бъде вградена във всяко нещо. Самият модул позволява това вграждане в различните видове интериор. Основната цел при производството на тази серия е всеки краен потребител да получи нещо качествено, малко като размер, практично и на добра цена. Камерата се контролира изцяло от разстояние, чрез използването на дистанционно управление. В карта с обем от 32 GB може да се запише 3-часов непрестанен видео и аудио запис. Фул ХД картината идва с резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Снимките, които са в JPEG формат са с резолюция 4032 х 3024 пиксела. Възможен е избора на заснемане на видео, единствено при проявата на движение. Това се случва благодарение на вградения сензор за движение в чипа на самата камера. Възможно е добавяне на допълнителна батерия, но основната е 1000 mAh. Ако желаете да се снабдите с камера за вграждане от тази серия, може да поръчате от нашия онлайн магазин;
Ø Мини камера за вграждане - с размери от 8 х 8 х 5 мм това е един от най-малките модели камери за вграждане. Те могат да бъдат поставени и вградени абсолютно навсякъде. Въпреки малкия си размер камерата може да работи с карта памет до 32 GB. Различните работни режими на устройството се контролират от мини дистанционно управление. Резолюцията на видео и снимки е почти една и съща (1280 х 1024 и 1280 х 960). Благодарение на своята голяма батерия от 3000 mAh, камерата може да записва в продължение на 12 часа. Лентов кабел с дължина от 11 см извежда камерата извън самия обектив. Мини шпионското устройство поддържа Windows и MAC OS операционни системи. Моделът има usb, което го прави допълнително удобен за смъкване на информация. Ако желаете да закупите такъв модел, може да се свържете с нашия онлайн магазин за поръчка и доставка;
Ø Мини камера с висока резолюция - идеална възможност за шпиониране на стаи като вградите камерата в някакъв предмет, плюшена играчка или я слеете с интериора. Устройството има слот за карта, който позволява поставяне на micro SD до 32 GB, това се равнява на над 12 часа записване на видео материали. Батерията е с капацитет от 3000 mAh и ще позволи това да се случи без да се наложи допълнително зареждане на шпионското устройство. Високата резолюция от 1280 х 960 ви позволява да направите видеозаписи с високо качество. Лентов кабел от 10 см се използва за извеждане на камерата напред и назад. Ако желаете да станете собственик на подобен тип камера, моля поръчайте от нашия онлайн магазин.
 

Какво трябва да знаете за видеонаблюдението и CCTV камерите?

 Какво трябва да знаете за видеонаблюдението и CCTV камерите

 
На каква камера да се спрете за надеждно осигуряване на непрекъснато видеонаблюдение на обекти в условията на ограничен бюджет?
Монтирането на наблюдателни устройства в най-скритите зони в дадено помещение отдавна спря да представлява кой знае каква новост и лукс за средностатистическия човек.
В днешни дни снабдяването със специално устройство/система за осигуряване на онова така търсене усещане за спокойствие и комфорт по всяко едно време на денонощието вече бива всеобща необходимост. Няма как и да бъде иначе особено при изобилното разнообразие от подобни устройства, чиято себестойност е повече от съблазнителна.
 
И ако в миналите времена основната пречка, която стоеше пред повечето хора бе от чисто финансово естество, сега фронтът, така да се каже, е чист, а осигуряването на 24-часово видеонаблюдение напълно достъпно.
 
Когато става дума обаче за тип система за видеонаблюдение, ситуацията като че ли малко се усложнява особено за потенциалните клиенти, чиито интереси не са изцяло насочени в тази сфера. В случай, че и вие попадате директно в тази група, не прибързвайте с избора си на система за видеонаблюдение преди да сте си отговорили на няколко елементарни въпроси, свързани с типа камера и обектив, който желаете даденият модел да притежава, покритието на самото устройство (обхват на камерата), разделителната способност или типът захранване.
Наред с всичко това е необходимо, естествено, и да се обърне внимание още на редица други технически характеристики като светлочувствителност и фокусно разстояние – е, изглежда, че има още какво да учите за различните камери, нали?
 
Едва след определяне площта на територията, на която искате да осигурите непрекъснато видеонаблюдение, типа камера и обектив можете да бъдете сигурни, че ще получите максимално добрия продукт без да надскачате финансовите си възможности.
За да избистри малко повече картината за вас сме ви подготвили няколко примерни варианта, касаещи именно този съществен елемент – осигуряване на видеонаблюдение на територии с различна площ.
 
Казано другояче, стандартните устройства с широкоъгълни обективи, осигуряващи фокусно разстояние в обсега 2.6 – 4 mm се препоръчват за сравнително по-скромни с площта си помещения (антрета, стаи, врати и т.н.).
Следвайки същата логика, по-големите помещения като магазини, чиито площи са открити,  фасадите на не особено големи сгради, кооперациите, както и по-малките паркинги биват най-често наблюдавани с видеокамери, които предлагат осезаемо по-висока разделителна способност с възможност за разграничаване на по-незабележимите детайли. Наред с това, именно този тип устройства разполагат и с по-широки, удължени в известен смисъл, обективи, чието фокусно разстояние е в границите 4-12 mm.
 
И накрая останаха големите площи, които се покриват с помощта на специални обективи, които позволяват осигуряване на променливо фокусно разстояние, както и забележимо по-висока разделителна способност на камерите. Повечето модели, предназначени за по-големи площи, притежават опция за zoom in и zoom out (приближаване/отдалечаване на образа и отделните детайли). Освен това, едно от най-значимите предимства на тези камери е, че позволяват дистанционно управление или казано с други думи - детайлите, които убягват от обхвата на повечето камери от нисък клас, вече нямат шанс!
 
Какво трябва да знаете за разделителната способност на отделните модели?
 
Преди закупуването на високо технологична и надеждна камера за видеонаблюдение е нужно да потърсите информация и за нейната разделителна способност като основна техническа характеристика. Представено с по-прости думи, тук важен елемент е качеството или детайлността, която даденото устройство предлага. Колкото по-висока е разделителната способност на конкретния модел камера за видеоблюдение, толкова по-избистрени и детайлни ще бъдат изображенията.
 
Освен това, надали бихте желали да си хвърлите парите на вятъра за модел, който заснема изображения с изключително ниско качество – елемент, който в известен смисъл бива подвластен и на светлочувствителността на камерата, както и степента на осветеността на съответния обект, който бива наблюдаван.
В този смисъл, пример за едни от най-широко използваните обективи са 1/3'' със стандартни стойности, вариращи между F1.2-F1.4.
 
Най-добрите CCTV цифрови камери: примерни модели
 
Защо да предпочетете конкретно CCTV камерите за осигуряване на видеонаблюдение на обекти? С какво са по-добри от много други модели?
 
За разлика от редица други камери за видеонаблюдение, CCTV моделите представляват съвършеният избор, когато се търси удобство, дискретност и не на последно място, разбира се, ефективност и надеждност.
 
Този вид камери са изключително компактни, което улеснява в огромна степен монтирането им в по-скрити участъци така, че да останат далеч от нечие полезрение. Миниатюрната им конструкция позволява фиксиране в такива зони, където рискът да бъдат забелязани е на практика нулев.
 
CCTV камера с широкоъгълен обектив
 
Извън това, CCTV камерите са невероятно икономични поради незначителната си консумация на захранване. На онези сред вас обаче, за които дискретността е приоритет, предлагаме моделите, притежаващи широкоъгълен обектив, който осигурява видеонаблюдение с осезаемо по-голям периметър. Камерата разполага с ъгъл на видимост 170 градуса, фокусно разстояние 2 mm, както и вид резба M12*0.5.
 
CCTV камера без и със звук
Безшумните CCTV камери за видеонаблюдение представляват, естествено, по-доброто предложение от двата модела, ала, както всяко нещо в живота, всяка допълнителна екстра се заплаща. Въпреки това обаче камерите със звук предлагат ниска степен на фонов шум, както и отлични  показатели, когато става дума за нощно видеонаблюдение.
 
Висока резолюция, надеждност, дискретност, отлични показатели и дълъг живот на употреба – така можем спокойно да представим съвременните, макар и миниатюрни по размер, CCTV камери за дискретно и надеждно видеонаблюдение на обекти.
 
CCTV камери с инфрачервени лъчи
 
И накрая, ала съвсем не по значимост нареждаме моделите с ¼'' сензор, който осигурява кристално чисти изображения с 600 хоризонтални ТВ линии. Благодарение на инфрачервените лъчи, чийто общ брой е 8, снимането дори в непрогледен мрак става детска игра. Този модел камери биват изключително практични, тъй като позволяват закачане за дрехите с помощта на специална щипка.

Скритите камери - чудо на електрониката!

 
Светът на електрониката не стои на едно място, а постоянно се усъвършенства. Скритите камери са представени с най-неочаквани и интересни дизайнерски решения – на външен вид камерата може да изглежда като обикновен часовник или ключодържател.
 
Съвременните устройства освен своеобразен дизайн имат вградена камера с висока резолюция, високочувствителен микрофон, батерия с дълъг живот и голям обем от памет. Цялата тази техническа база безпроблемно се събира в миниатюрния корпус на шпионския апарат, който може да изглежда като съвсем обикновен предмет.
 
Безжичните скрити камери за видеонаблюдение са изключително популярен артикул. Те се нареждат сред високия клас шпионски камери и могат да се съревновават по качество дори с професионалното оборудване на специалните служби.
 
Скритите камери със стандартен дизайн са не по-големи от кибритена кутийка. Тези устройства са оборудвани с най-различни допълнителни приставки, които помагат по-лесното им закрепване на скрито място. Безжичните мини камери за скрито видеонаблюдение могат безпроблемно да се поставят на колан или чанта, като няма по никакъв начин да привлекат странично внимание.
 
Шпионските скрити камери имат някои характерни особености, които ги отличават от обикновените камери за видеонаблюдение. Най-полезни сред тях са възможността за записване на картина и режимът на автоматична активация. При наличието на движение или звукови вибрации, устройството се включва и започва да записва – именно това се нарича функция на автоматична активация. Тя е особено полезна за икономисване на енергията в акумулатора. Посредством автоматичната активация се предоставя и възможността да се записва само важна информация, вместо паметта на скритата камера да бъде запълнена на 90 % от вместимостта си с картина на празно помещение.
 
Във връзка с постоянното пускане на нови модели скрити камери с подобрени характеристики, производителите продължават да понижават цените на устройствата. Днес вече е лесно да се сдобием с шпионска камера на съвсем разумна цена. Всеки желаещ може да се пробва в ролята на детектив!
 
Шпионските приспособления стават все по-трудни за разкриване. Стилният мъжки часовник ще предизвика възхищението на околните, но без никой да заподозре, че в него се крият видеокамера и микрофон. Скритата камера предоставя великолепно качество на видеоизображението и перфектен звук.
 
Модерният човек не може да си представи своето съществуване без разнообразните електронни устройства, “превзели” живота му. Мобилният телефон, таблетът, фотоапаратът – всички те навлязоха стремително в ежедневието на хората и набират все по-голяма популярност. Това с пълна сила важи и за шпионските камери, чиято цена не е висока, а ползата от тях е максимална. Така например, докато преди време видеокамерата във вида на копче се считаше само за част от оборудването на специалните служби, днес с това хитроумно приспособление на практика може да се сдобие всеки човек.
 
Моделът скрита камера за видеонаблюдение трябва да се подбере спрямо целите, които тя ще изпълнява. Когато шпионските камери се използват, потребителят трябва да се замисли и над моралната страна на въпроса. Основната идея на експолатацията на скритата камера е осигуряването на защита и безопасност на личния живот. 
 
Само по себе си доверието е един от факторите, върху които възникват близките отношения. Когато обаче става въпрос за развиване на професионална дейност, доверието означава установяването на достатъчно сигурен контрол. Не са чести негативните реакции спрямо контрола посредством видеонаблюдение, но по принцип те не са оправдани. Да приемем например, че в една фирма се установи контрол посредством скрити камери. Съвестните служители няма от какво да се притесняват, камерите създават неудобство единствено на мързеливите и недобросъвестни служители. Добрите работници на фирмата осъзнават, че видеоконтролът е съвсем разумен и необходим за просперитета на фирмата.
 
Да приемем, че в автобуса има скрита камера, която показва на шофьора задната част на автобуса. В този случай мерките от преждевременното прекъсване на акт на вандализъм ще са съвсем навременни и ефективни. Безжичната скрита камера работи безшумно и надеждно без прекъсване.
 
Инсталирането на миниатюрни видеокамери може да бъде оправдано и в качеството на допълнителен контролиращ елемент в различните магазини на самообслужване –големите супермаркети и др. Наличето на скрита камера намалява риска от изнасяне на неплатена стока до абсолютния минимум. Повечето хора, които крадат от магазините знаят как да избегнат зоркото око на стандартната видеокамера, но когато дори не подозират за съществуването на скрита камера, кражбата им излиза наяве.
 
Всяка безжична скрита камера предоставя не по-малко качествено изображение от стандартната видеокамера.
 
Характеристики на скритите камери за видеонаблюдение
 
Скритата камера за видеонаблюдение е идеалния вариант за използване на обществени места. Плюсовете на този вида камера пред стандартната камера са очевидни:
 
-           защита от вандали;
-           престъпникът не владее ситуацията и не знае зоната на действие на камерата, както и накъде е насочена тя;
-           скритите камери не безпокоят останалите хора и не създават у тях чувство за дискомфорт;
-           устройствата могат да бъдат разположени в непосредствена близост до наблюдавания обект.
 
Ако желаете наблюдението ви да остане незабелязано, оптималният вариант за вас е скритата камера.
 
Отличителни особености на скритата камера
 
Преди всичко минатюрните камери за скрито видеонаблюдение са подходящи за използване в квартири и жилища. Може да ви се е наложило да заминете на далечно пътуване и с помощта на скрита камера да имате възможност непрекъснато да наблюдавате дома си и да не се притеснявате от грабители.
 
Ако се нуждаете от скрито видеонаблюдение на интересуващ ви обект, най-подходящи са миниатюрните скрити камери. Тези устройства се предлагат с най-различни форми на корпуса – квадратни, цилиндрични, кръгли и др. При тях се използват обективи от типа “иглено ухо”. Диаметърът на тези специални обективи е не по-голям от 1 милиметър. Миниатюрните скрити камери могат с лекота да се монтират в елементи от интериора, в стената или да бъдат поставени в тъмните ъгълчета между различни предмети. Присъствието им почти винаги остава незабелязано, особено ако наблюдаваният обект се намира в непозната за него обстановка. 
 
Скритите камери за улично наблюдение имат голямо търсене на пазара в наши дни. Това представляват специални устройства, които са изработени по най-новите технически стандарти. Скритите улични камери напълно оправдават изискванията по отношение на качеството и надеждността, които се изискват от тях. Камерите разполагат с лек алуминев корпус и са водонепроницаеми – последната им характеристика е от особено значение, тъй като камерите са изложени на “полеви условия” и не трябва да се повредят от първия паднал дъжд. Всъщност скритите улични камери осигурват непрекъсната работа, независимо от климатичните условия. Моделите са оборудвани с инфрачервени лъчи, благодарение на които могат да наблюдават конкретния обект по всяко време на денонощието.
 
Скритите камери се монтират бързо и са оптималният вариант за наблюдаване на най-различни обекти – магазини, офиси, домове, производствени цехове, складове. Основната функция на уличните скрити камери е да контролират трафика, който се осъществява към въпросния обект и да ограничават достъп на нежелани посетители до обекта. Асортиментът от скрити улични камери е голям и позволява подбора на оптимален вариант от страна на потребителя.
 
Навременното предупреждение за опасност играе важна роля в общата система на безопасност на всяка сграда. За тази цел освен различните видове сигнализации и аларми много подходящи за използване са и скритите камери. Тъй като устройствата позволяват много часове запис на паметта си и могат да се включват дистанционно или посредством активация при движение, те могат да запишат важни данни – например номер на автомобил на крадец. В последните години все повече обекти отделят средства за инсталирането на скрити камери, като на практика вече всички големи търговски центрове и промишлени предприятия разполагат със скрити камери за външно и вътрешно наблюдение. Скритите камери са подходящи и за видеонаблюдение на домашни и офисни помещения. Сферата на използването на този вид устройства непрекъснато се разширява, тъй като с развитието на техническите характеристики на камерите тяхната цена чувствително намалява.
 
Първият вид скрити камери са уличните камери. Най-голямо разпространение те имат при охраната на входове, принадлежащи на територията на търговски центрове, паркове, правителствени, военни и бизнес сгради. Скритите улични камери се характеризират с отлична защита от външни въздействия и предават качествен сигнал на монитора дори при лоша видимост. Инфрачервената подсветка повишава ефективността на уличните камери през нощта. Всички улични скрити камери са снабдени с допълнителна защита срещу удари, което ги защитава от прояви на вандализъм.
 
Вторият вид скрити камери са предназначени за използване във вътрешни помещения. Те са значително по-компактни от уличните скрити камери, тъй като се използват през работното време на магазини и офиси. Цената на тези скрити камери за видеонаблюдение е сравнително ниска, а самата система на безопасност може да бъде оборудвана както с дежурни, така и с основни скрити камери. Дежурните скрити камери контролират ключовите места в зданието в неработно време. Системата се отличава с добра ефективност, която се гарантира от използването на скрити камери за видеонаблюдение.
 
Третият вид мини камери осигуряват скрито видеонаблюдение, което е полезно при регистриране на кражби в различни производствени отдели и цехове. Практиката показва, че дори самото предупреждение за скрито наблюдение посредством камери има положителен ефект за понижаване на кражбите. Инсталирането на този вид скрити камери обаче трябва да се извърши от специалисти, тъй като съществуват някои специфични изсквания, които е необходимо да се спазват.
 
Скритото видеонаблюдение е най-деликатният вид видеоконтрол. Скритите камери могат да се използват без въобще да се подозира за съществуването им. Тяхната основна функция е повишаването на ефективността на класическата видеоохрана. Обикновената видеокамера лесно се поврежда от външни въздействия. Освен това тя може да бъде счупена от злосторници дори и да се намира на голяма височина и да е предпазена със специален корпус. Голямото предимство на скритата камера е, че тя въобще не се вижда, съответно и не може да се превърне в обект на умишлено нападение.
 
Системата за скрито видеонаблюдение може да наблюдава вашия обект през цялото денонощие. Тя представлява надежден и лесен начин за охрана и защита на собственото имущество и интереси. Много компании успешно монтират скрито видеонаблюдение в офиси, което позволява поддържането на необходимата дисциплина в колектива – кой по какъв начин работи, кога излиза в почивка и по колко време прекарва извън офиса и т. н.
Възможностите  на скритите камери
Камерите за скрито наблюдение осигуряват видеоконтрол на протичащи събития на територията на наблюдавания обект и предават изображението на записващо устройство. Сред функциите им спадат:
-       наблюдение на окръжаващата обстановка в режим на реално време;
-       наблюдение на лица, които не подозират, че са контролирани;
-       запис и съхраняване на информация с възможност за копиране и по-късен преглед;
-       контрол на достъпа на охранявания обект;
-       оповестителен сигнал за появата на нови лица на контролирания обект;
-       организация на видеонаблюдение с помощта на персонален компютър и уеб камера.
За качественото снимане в условията на отсъствие на светлина в камерата се монтира инфрачервена подсветка. В апарата могат да бъдат вградени датчици за движение или звук за автоматично включване на прибора при появата на някакъв обект на наблюдаваната територия.
Техническите характеристики на скритите камери включват:
-       аналогови или цифрови способи за обработка на сигнала;
-       ъгълът на наблюдение на територията се определя от възможностите и размера на матрицата;
-       висока разделителна способност;
-       чувствителност при ниско ниво на осветеност;
-       автономен или мрежови източник за захранване с енергия.
В зависимост от функционалните си възможности и особеността на конструкцията си, скритите камери могат да бъдат:
- камери с цветно или черно-бяло изображение;
- безкорпусни камери;
- скрити камери, вградени в предмет;
- преносими или стационарни скрити камери;
- скрити камери с различни размери, в това число и мини камери.
Скритите камери е невъзможно да се различат от обикновените предмети. Камерата може да е обикновена запалка, часовник, химикалка или дори опаковка. Устройствата могат да се поберат в част от облеклото или да бъдат монтирани на тавана. Скритата камера може да бъде поставена в предния джоб на ризата или дори в кутия цигари.
Безжичните скрити камери са по-удобни за използване, тъй като не изискват маскиране на кабелите или включване към електрическата мрежа. За предаване на видеокартината се използва радиоканал, Wi-Fi или друга система за безжично трансфериране на сигнала. Скритите Wi-Fi апарати предават видеовръзката на компютър с помощта на рутер, а видеозаписът се съхранява на хард диск.
Автономните скрити камери са по-удобни за експлоатация заради лесния си монтаж. За източник на енергия устройствата използват батерии със зареждащ се акумулатор. Единственият недостатък на безжичните скрити камери е необходимостта от смяна на батерията след пълното изчерпване на енергийните запаси.
Мини скритите камери правят снимки в различен формат и записват цветно видео със звук. За преглед на записите от камерите се използват операционните системи Linux и Windows. Камерите работят с литиев акумулатор. Стандартните модели са снабдени с мемори карта с вместимост не по-малка от 32 гигабайта.

Камери-шпионки!

Скрити камери
 
 
Скритите камери са още известни и като камери-шпионки. Те използват за заснемане на хора и техни действия без знанието им. Камерата е „скрита“, защото остава невидима за този, когото снима. Също така може да бъде маскирана като друг обект, например изкуствено цвете или сувенир. Скритите камери могат да бъдат вградени в предмети, които най-често се използват в ежедневието. Това са: телевизори, радио часовници, мобилни телефони, детектори за движение и други. Скрити камери могат да се използват за наблюдение на домакинствата и могат да бъдат използвани в търговската и промишлена сфера като охранителни камери. По-ниските цени и разходи по записващите видео устройства е довело до увеличаване на използването на скрити камери за легитимна нужда от наблюдение, за забавление и за други цели.
 
 
Използването на скрити камери повдига и много въпроси свързани с личната неприкосновеност и може да доведат до проблеми спрямо правни аспекти. Нужно е да се има на предвид в зависимост от юрисдикцията, в която се употребяват скрити камери. Най-често този тип камери се използват от хора, които целят заснемането на други такива без тяхно знание. Ако сте недоверчив шеф и желаете да следите вашите служители, може да закупите подобен продукт в нашия шпионски магазин, още сега.
 
Скритата камера може да бъде жична или безжична. В първият случай тя трябва да бъде свързана с кабел към някакво устройство като телевизор, цифров видеорекордер, карта с памет или друг носител за съхранение на данни. Безжичните скрити камери могат да предават видео сигнал към приемник в малък радиус. Скритите камери могат да се задействат най-често ръчно или чрез дистанционно управление, което е свързано към датчик за движение.
 
Кои са най-разпространените скрити камери
 
Ø Скрита камера в химикалка със стандартен размер – този тип скрити камери е много широко използван, защото рядко се набива на очи. Специфичното при него е, че има бутон в горната част на химикала, който е с LED диод. При натискане на бутона се включва и свети в червен цвят, при натискане още веднъж цветът става зелен и камерата записва. При ново натискане цветът става отново червен и камерата е изключена. За спиране на камерата изцяло бутонът се задържа за няколко секунди. Моделът „pencam” работи с карта памет до 8 GB. Форматът е стандартен AVI с 15 кадъра в секунда. Издържаща батерия до 1 час, поддържане на операционни системи като Linux, Windows (2000,XP) и Mac OS. В най-горната част на бутона се намира usb слот, чрез който спокойно може да използвате скритата камера като флаш памет. Ако този модел ви харесва и желаете да се сдобиете с него, поръчайте от нашия шпионски магазин. Там ще откриете много други подобни продукти;
 
Ø Скрити камери в очила – вариантите са два, очилата могат да бъдат бутафорни с диоптър или слънчеви. Диоптричните се характеризират с елегантен дизайн, но проблемът може да дойде в това, ако този отсреща, който записвате пожелае да ги пробва. Той веднага ще забележи, че диоптър липсва и ще се усъмни. Видеото при тях е с високо качество и камерата няма как да бъде забелязана, освен ако не се знае точното ѝ местоположение. 62 градуса е широчината на обектива, а минималната осветеност при модел „к262” е 1 Lux. Форматът на камерата е стандартен avi, литиева батерия и продължителност на видеото 80 мин. Прави впечатление, че стандартния запис на подобен тип камери е 60 мин., но при този имате бонус 20 минути. Резолюцията на видеото е 1280 х 720. Поръчвайки си този модел от нашия шпионски магазин, вие получавате usb кабел, елегантна кутия за съхранение на очилата, кърпичка за ежедневно почистване и подробна инструкция на български език. Този тип продукти има гаранция 1 година.
 
Ø Слънчевите очила със скрита камера са по-различни, защото те освен видео, могат да правят и чудесни снимки със своята 5 мегапикселова камера. Батерията, обаче издържа едва 40 минути, което с 40 мин. по-малко от това на диоптричните. При модел „k260” се наблюдава възможността за използване на карта памет до 32 GB. Размерите на този модел са 16 х 14 х 4 см. Очилата са изключително леки, само 35 гр. Ако желаете да закупите този модел от нашия магазин, моля свържете се с нас;
 
Ø Скрита камера в запалка– оригинален вариант за вмъкване на скрита камера е в запалка. Идеален вариант за шпиониране на запалени пушачи. Подобен модел се предлага в нашия шпионски магазин и се нарича „FlameSpy”. В долната част на запалката са скрити камера и микрофон, с които се улавят картина и звук. Резолюцията, с която снима камерата е 640 х 480 пиксела, а видео форматът на заснемане е AVI. Обхватът на микрофона е 15 метра, което го прави страхотно средство за подслушване и наблюдениев големи помещения. Той може да бъде поставян до документация или на висок рафт, където няма да бъде забелязан. Паметта на устройството е достатъчно голяма да заснеме клип за 1 час. Запалката побира карта памет до 8 ГБ. Батерията, която използва е литиева с 220 mAh, тя се зарежда чрез usb порт на допълнителни устройства и компютри. В нашия магазин може да откриете подобен шпионски продукт на добра цена;
Ø Скрита камера във флашка – в нашия шпионски магазин предлагаме модел скрита камера във флашка „HD154”. Той е идеален за заснемане на видео и аудио файлове, без да разбера някой за това ваше действие. Използването на флаш памет като прикритие за скрита камера е идеално, защото флашките са широко разпространени и трудно може да се забележи, че има вградена камера в нея. Управлението на камерата се осъществява с натискането на един единствен бутон. Удобството при този модел скрити камери е, че те могат да бъдат използвани за записване на видео и аудио файлове. Освен това камерата може да прави снимки, които са с голяма резолюция 1600 х 1200 пиксела. Видео файловете са с резолюция от 1280 х 960. Благодарение на записването на аудио файлове, флашката може да се използва и като диктофон. Благодарение на вградения софтуерен детектор за движение, камерата снима само тогава, когато улови движение, в противен случай тя работи в режим на изчакване. Това се прави с цел да се спести ненужно запълване на картата памет. Картата, която се поставя в устройството е microSD, максималната памет, която може да се използва за записване на видео и аудио файлове е 32 ГБ. Батерията на това устройство издържа при постоянно записване не повече от стандартните 60 минути. Ако желаете да проверите как се работи във вашата фирма, то незабавно купете от нашия магазин няколко броя флашки за вашия колектив;
Ø Скрита камера в дистанционно за автомобил – един интересен и иновационен вариант за скриване на камера е в дистанционни за автомобил. За съжаление тук кръгът от хора, които могат да бъдат заснемани и подслушвани се стеснява, защото не всеки е шофьор. Като цяло този тип камера може да се използва единствено, ако се направи като подарък, защото всеки лесно би се усъмнил. Този модел може да произвежда аудио и видео записи с резолюция от 720 х 480 пиксела. Форматът е avi, а освен това устройството може да прави снимки, които са jpeg формат и с резолюция 1280 х 1024. Записите се правят на карта памет, която е с големина до 8 GB. Картите са microSD и се закупуват отделно от устройството. Моделът, който се предлага в нашия шпионски магазин се нарича „AutoSpy”. Работната батерия на дистанционното е литиево-йонна. Тя може да се презарежда чрез малък usb вход, максималното времетраене за работа е 1 час. За да я заредите напълно са и нужни между 3 и 4 часа. Може да бъде заредена към устройство, която има подобен вход;
Ø Скрита камера в ключ за автомобил – освен в дистанционно на автомобил скрита камера може да бъде поставена и в ключ за автомобил. Колкото по-скъп е ключът, толкова по-добро е качеството на вградената в него камера. В нашия онлайн шпионски магазин може да закупите подобен продукт. Качествен видео и аудио запис, който е в MOV формат. Преимуществото на модел „HD119” се крие в избора на три вида резолюция: 320 х 240, 1280 х 720 и 1440 х 1080 при 30 кадъра в секунда. Компресията е h.264. Освен видео и аудио, тази камера може да прави и висококачествени снимки в рядко срещаната за подобен тип устройства резолюция 4032 х 3024. Аудио записът е WAV. Много ценен детайл е добавянето на детектор за движение, който позволява снимане и заснемане само тогава, когато има движение в помещението, където е поставено устройството. Направените записи се съхраняват на карта с памет microSD, която достига внушителните 64 GB. Батерията е 500 mAh, акумулаторна и позволява стандартните 60 минути за видео и аудиозапис. Всичко записано на този тип устройство, може след това да се гледа на компютър чрез hdmi изхода. При постоянно движение, скритата камера записва непрестанно, докато батерията не се изтощи. Ако желаете да закупите този продукт, направете го в нашия магазин за скрити камери;
Ø Скрита камера в закачалка – доста странен вариант за вграждане на скрита камера, но като се замисли човек е доста ефикасен. Почти 0% ще се сетят, че е възможно поставянето на камера в закачалка. Този модел е уникален, защото закачалката има сензори за нощно виждане. Това се случва благодарение на вградените IR диоди, които позволяват заснемане дори в напълно тъмно помещение. Този вид камера се управлява благодарение на дистанционно. Камерата не може да записва аудио, но записва видео и прави снимки. Снимките са във формат jpeg с резолюция 2560 х 1440 пиксела, а видеото е AVI формат с резолюция 1280 х 720. Диодите позволяващи заснемането на видео при пълна тъмнина са 11 на брой и не се забелязват, когато се активират. Батерията на този продукт е литиево-йонна и може да се снима в продължение на 1 час. Ако желаете да не сте зависими от батерията, то камерата в закачалката може да бъде свързана към външно захранване. Слотът за карта позволява microSD карта с памет от 32 GB. При желание за закупуване на този продукт, моля свържете се с нашия онлайн шпионски магазин;
Ø Скрита камера в димен датчик - това е типа устройство, който е идеален за магазини и други подобни помещения, защото освен заснемане на видео и прихващане на аудио материали, вие имате възможност за непрестанно видео наблюдение в реално време. Устройството може да бъде използвано още като алармена система. Това е възможно, защото за разлика от другите подобни продукти със скрита камера, това е включено към електрическа система и няма батерия. Това, обаче може да ви изиграе лоша шега, ако в най-важния момент токът спре. Камерата се управлява чрез дистанционно управление, като радиусът на работа е до 10 метра. Максималният капацитет на microSD карта е до 16 ГБ. Картата не върви в комплект със скритата камера, тя трябва да бъде закупена отделно. Както продукта, така и картата може да бъде закупена от нашия шпионски онлайн магазин. Камерата има два работни режима, единият е ръчен, другият е такъв, който работи единствено при движение. Предимство пред останалите продукти от този вид е, че при този модел има възможност за презаписване на новите файлове при запълване върху старите. Работната температура на тази скрита камера е от -10 до +50 градуса. Всяка минута запис се равнява на 15 MB. При желание от ваша страна може да закупите скритата камера в димен датчик от нашия магазин.
Ø HD скрита камера в часовник - това е универсален вариант за скриване на камера. Най-интересното при този модел е, че той има гласова активация. Възможно е да се снима и на тъмно, защото камерата разполага с 4 диода и 3 работни режима. Видео записите са с full HD качество и резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Форматът на видео е AVI, а този на снимките е JPEG, те могат да бъдат направени 12 MP камера. В случай, че нивото на шума около часовника надвиши 60 db той автоматично започва видеозапис. Той разпознава единствено звук, който наподобява разговор. Вградената памет е 4GB, но може да работи и с карта за допълнителна памет. Видеозаснемането продължава до 1 час, преди батерията да се изтощи. В комплекта има usb кабел, който се свързва към зарядното и по този начин се зарежда самата камера. Едно пълноценно зареждане е към 4 часа. Този чисто нов модел с hd качество се предлага само и единствено в нашия онлайн шпионски магазин.
 

 


Подслушвателни устройства, бръмбари и... други

 
Подслушвателните устройства се наричат още бръмбари, защото се поставят в малки слушалки и с тях се подслушват важни разговори. В днешно време, обаче се използва много по-голям арсенал от предмети за поставяне на такива скрити миниатюрни радиопредаватели с микрофон. Този тип устройства се използват най-много при наблюдение, шпионаж и полицейски разследвания. Не е задължително подслушвателното устройство да се намира в мини слушалка, то може да бъде поставено в предмет, който се управлява от разстояние с дистанционно. При поставяне на подслушвателен чип в мобилен телефон, лесно може да подслушвате разговорите като нагласите разговорите автоматично да се пренасочват към сигнализиращо дистанционно. Така лампичка сигнализира, че се провежда сигнал и по този начин се прехвърля аудио сигнала. След това се прехвърля към носител от картата и може да се преслушва допълнително.
 
Най-известният вариант за активно подслушвателно устройство е "жицата". Тя се поставя под дрехите на дадено лице и целта е по този начин да се подслушва разговор в малък радиус. Този вариант най-често се среща при спец акциите на полицейските служби. Сигналът от микрофона на устройството се прехвърля към радиочестотен приемник, където се подслушва целия разговор. Проблемите в този случай могат да възникнат при всякакви ситуации, защото всеки средностатически човек, който иска да се подсигури ще претърси лицето. ФБР са първите, които използват микрофони, които се активират от разстояние с дистанционно управление за залавяне на нарко босове. В нашия онлайн магазин за шпионски и подслушвателни устройства ви предлагаме пълен набор от продукти, с които да останете неразкрити.
Избор на подслушвателно устройство 
1.   Три микрофонен GSM подслушвател - моделът "SpyVoice" е характерен в много операции, в които е нужно подслушване. Той е удобен, защото е малък и компактен. Характерното за него е, че притежава 3 микрофона и работи на честота от 900 и 1800 MHz. Микрофоните са кондензаторни за улавяне на средночестотни шумове. Подслушвателното устройство е съвместимо с абсолютно всички видове GSM карти. Обхватът на микрофона е между 10 и 15 метра. Работната температура на устройство варира от -40 до + 50 градуса по Целзий. Размерите на подобна джаджа са 1.4 х 2.8 х 4 см. Моделът е чувствителен и много лесно улавя шумовете. На големина подслушвателното устройство е не по-голямо от една кибритена кутийка;
 
2.   Подслушвателно устройство на мобилна мрежа - такъв тип устройства се използват за подслушване на мобилни мрежи. Специфичното при този модел е, че той използва гласов контрол. Радиусът на подслушване е за стандартно помещение между 10-15 квадратни метра. С него се подслушват абсолютно всички мобилни оператори. Чувствителните звци улавят най-малкия шум в радиус от 5 метра. Моделът може да се превърне в мини алармена система, когато се активира чрез гласов контрол. При надвишаване на 50 db, автоматично звукът се прехвърля към устройството, за което сте го свързали. Това може да бъде настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон или друго. С изпращане на текстово съобщение към СИМ картата се избира дали да стартира или да се спре гласовия контрол. Между 5 и 10 дни може да бъде периодът на изчакване, благодарение на литиево-йонната батерията, която самостоятелно се презарежда. Размерите на това прекрасно подслушвателно устройство, което може да откриете в нашия онлайн магазин са: 43х32х14 мм;
 
3.   Подслушвателно устройство тип аларма - многофункционален подслушвател, който може да бъде използван и като алармена система. Основното предназначение на продукта е насочено към подслушване на разговори. Два датчика се активират чрез текстово съобщение за проследяване на входящи и изходящи разговори. При надвишаване на 70 db, автоматично се изпраща съобщение за активиране на подслушвателния процес. Специален магнитен датчик следи за отделянето на подслушвателния чип от устройството. При разделяне на магнита и подслушвателя при поставянето им на врата, то веднага ще се получи сигнализиране. Точно по този начин действа продукта като алармена система. Двойно лепяща лепенка служи за залепване им към конкретен обект. Подслушвателят може да бъде поставен на конкретен човек и чрез използването на GPS система, може да се проследи неговия маршрут и точно местоположение в момента. За повече информация и поръчки, посетете на нашия сайт за шпионски джаджи;
4.   Цифров рекордер за подслушване на стационарни телефони - колко и остаряло да ви звучи, този тип система още се използва и е достатъчно ефективна, защото подслушването и записването на разговори е много лесно. След като се монтира към телефонната линия, той започва да записва разговорите, които се водят на стационарния телефон. Такъв тип телефони все още се използват в кабинетите на високопоставени лица и служители. По време на подслушване има ръчен режим, който позволява да се записват само разговори, които лични ви интересуват. Рекордерът притежава дисплей, а на него излиза цялата информация, която ви е нужна. Записите се прехвърлят в отделни папки, като 35 часа аудио се равняват на 1 GB MP3 формат. Устройството има аудио изход за слушалки и информацията може да се слуша директно от него или чрез прехвърляне от SD карта.Устройството може да бъде използвано и като телефонен секретар за прослушване на съобщения. Чрез чип може да прехвърлите позвъняванията от мобилен телефон към стационарната връзка. На LCD дисплея се появява информация за продължителността на записване, броят на папките, самите записи, а също така дата/месец/година. Допълнителна карта може да се постави под формата на miniSD, SD и TF. Папките с информация се подреждат по дати. При желание за закупуване на този уникален продукт, моля посетете нашия сайт за подслушвателни устройства;
 
5.   Подслушвателно устройство с PIR датчик (инфрачервен сензор) - компактен мини модел с размери 48 x 32 x 14 мм, може да бъде поставен във всяко едно помещение и да остане незабележим. Предназначението му освен като подслушвател, може да бъде и като алармена система. Може сами да зададете номер, който датчика автоматично ще набере, ако засече движение в радиус от 3-5 метра. В момента на отчитане на движение, автоматично се активира подслушвателят за сигнал, който ви дава възможност за подслушване на абсолютно всички шумове и разговори в този радиус. Ако датчикът бъде изключен, то тогава може да проследите само сигнала, който идва от мобилния телефон. Нужно е да бъде набран номера на SIM картата и чак тогава имате достъп до конкретното място. В определен период от време в случай, че се използва като аларма PIR датчика изпраща сигнали под формата на текстово съобщение, че липсва движение в зададения радиус. СМС команди спомагат за управление на подслушвателното устройство от дистанция, чрез дистанционно управление. Всяка една команда може да бъде задействана спрямо определен код изпратен като текстово съобщение. Този уникален продукт, може да откриете в онлайн магазина ни за подслушвателни устройства;
 
6.   Подслушвателно устройство с камера - мултифункционално устройство, което едновременно предразполага към подслушване и видеозапис. След като бъде набран номера на СИМ картата, която желаете да подслушвате то връзката е осъществена. Нужна е СМС команда за да може да бъде записан разговора на картата с памет. Аудио форматът е различен от повечето стандарти устройство, при този модел "AudioB33", той е AMR. СМС команди контролират всичко случващо се с устройството, като е възможен аудио-видео запис с ниска резолюция от 480 х 320. Снимки също могат да бъдат правени в JPEG формат, като се получават директно на телефона или се записват в картата памет на устройството. Отново чрез смс команди може да бъде следено нивото на батерията, която има stand by режим няколко дни. Автоматичното включване на системата при превишаване на 60 db позволява да използвате този тип система и като алармена. Тя може да бъде разположена на всяко едно място, където е възможен пробив. Качеството, което получавате на тази цена може да намерите само в нашия магазин за подслушвателни устройства;
7.   Подслушвателно устройство в ел.разклонител - ефективен подслушвател, който никой няма да разкрие, защото във всяко едно помещение се използва ел.разклонител. То действа на базата на връзка с мрежите на мобилните оператори. Самият чип е разположен в пластмасата на ел.разклонителя. Нужно е да се постави СИМ карта на конкретния мобилен оператор и след това да се набери избрания от вас номер. Така всеки ще може през своето мобилно устройство да подслушва това, което се случва около подслушвателния приемник. Подслушвателят няма как да прекъсне поради проблеми с батерията, защото той използва директно електричество от ел.системата. То има достатъчно заряд за работа, дори ако разклонителят бъде изключен от ел.мрежата. Резервна акумулаторна батерия, спомага за работен процес осигуряващ допълнителни 120 минути. Слотът за сим картата се поставя точно под ключа на разклонителя. При нужда от повече информация и поръчка, посетете сайта на нашия магазин;
8.   Комплект подслушвателни устройства (бръмбар и приемник) - този комплект ви позволява многофункционално подслушване. В първия случай използвате подслушвателя като го включвате на мястото на единия кабел, който свързва телефонната линия. Директното захранване от телефонна линия изключва нуждата от батерия за захранването на устройството. Така подслушвателят може да излъчва сигнал с дни, та дори седмици без дори да прекъсне. Максимално чист звук може да бъде постигнат със задаване на точната честота от 400 Hz. Тя е предварително зададена и се изписва на дисплея на устройството. Уредът има много силен и чист сигнал на излъчване, затова дори при наличие на прегради до 200 м, може да се засече ясно разговор без проблем. 7.2 V литиево-йонна батерия се използва за презареждане на самия приемник. Предварително има зададени 30 честотни канала, но чрез финна настройка на kHz те могат да достигнат бройка от 50. При закупуване на продукта от нашия онлайн магазин получавате пълен комплект с всичко нужно и гаранция за устройството;
9.   Подслушвателно устройство в mp3 player - уникален продукт на пазара, който си заслужава. Над 500 метра не са никакъв проблем за получаване на кристално ясен звук от това, което се случва. Приемникът е малък и удобен със слушалки, които не натоварват ушите допълнително, а контролирането на самото устройство е доста лесно. Включената карта в комплекта е с големина 2GB, но може да закупите и по-голяма до 8. С натискането на бутона за запис, вие автоматично записвате разговора, който се води в радиуса на устройството. Записаните аудио файлове са във WAV формат. Големината на аудио файл с времетраене 1 минута е точно 1 МБ, така всеки може да си направи сметка колко може да записва според големина на картата памет. Съществува и друг бутон, който директно превръща вашия подслушвател в мп3 плейър. Така режимите са два: един за подслушване и записване на аудио файлове и един, който е предназначен за прослушване на мп3 файлове, които се намират на картата памет. И предавателят и приемника работят с акумулаторни батерии, те се зареждат със зарядното устройство, което е включено в комплекта. Поръчайте този продукт от нашия шпионски магазин;
 
По време на технологичната революция на пазара се появяват все по-нови и сложно устроени устройства. Интересен факт е, че колкото по-сложно устроен е дадено устройство, толкова по-лесно става то за подслушване и проследяване. Затова много хора прибягват до използване на по-стари модели, които лесно се проверяват и са труднодостъпни за подслушване и видеонаблюдение. Все пак много компании измислят подслушвател, който се поставя в компютърна мишка. Няма значение дали е обикновена или последен модел геймърска. Така, където и да бъде поставена мишката, то тя няма да представлява интерес за околните. Просто мишка, която е поставена до бюрото или съвсем случайно е забравена на някоя маса с документи. Чрез обикновена СИМ карта за мобилен телефон, всеки има възможност да слуша разговори в разстояние от около 10 метра. Така всяка едно помещение, в което има компютърна мишка може да бъде подслушвано, а това не е никак трудно след като вече навсякъде се използват компютри. Този модел подслушвател има вградена антена, както и батерия, която се зарежда директно от самия компютър. Подслушвател от този тип може да бъде поставен във всяка една компютърна мишка. В режим на готовност подслушвателят може да работи между 8-10 дни. Температурните амплитуди по никакъв начин не влияят на устройството. То ще работи при - 30, ще работи и при + 40. По абсолютно същия начин подслушвателен чип от серията "LGN405" може да бъде поставен в аудио колони за компютър, аудио слушалки, компютърна клавиатура и други подобни устройства.
 
Нашият онлайн магазин предлага всякакви шпионски продукти, които ще задоволят нуждите на нашите клиенти. Към тях получавате пълен комплект и гаранция за качеството на устройството. Моля, посетете нашия шпионски магазин за оборудване с някой от тези модели.

Подслушвателни устройства

Подслушвателните устройства се разделят на две основни групи според типа възприятие: подслушващи и шпионски.
 
Всяка от категориите подслушвателни устройства на свой ред се характеризира според типа работа: работа в интерактивен режим и работа в пасивен (записващ) режим.
Последният признак, по който се разграничават подслушвателните устройства е според вида на активацията си: ръчна активация (посредством натискането на бутон), активация чрез глас, включване при движение.
Подслушвателни аудио устройства
В групата на интерактивните подслушвателни устройства влизат бръмбари, радио бръмбари, GSM бръмбари. Те предават аудио сигнала моментално след попадането на звука в микрофона. Това означава, че ако работите с аудио бръмбар, вие ще имате възможност да чувате всичко, което в момента се случва при отсрещната страна, докато се намирате в режим на подслушване. Кога това представлява необходимост? Най-често при ситуации, при които достъп до подслушваното помещение имат само точно определени хора. Вариантът предполага, че вие трябва да имате възможност да сложите бръмбара, но няма да можете да го вземете обратно. Наред с това, използването на радио или GSM бръмбар е подходящо, ако ви се налага незабавно да реагирате на получената информация.
 
Не се заблуждавайте, че подслушването посредством GSM бръмбар ще ви излезе сума ти пари! Напротив, оказва се, че този всъщност е най-добрият вариант за подслушване посредством бръмбар устройство. Това важи с особена сила за случаите, при които имате неограничено време за разговори или възможност да звъните от телефон на работата, на който позвъняванията не се отчитат. Тъй като GSM бръмбарът в техническо отношение е най-качественото решение за подслушване на разговор от голямо разстояние, то ще е най-добре да предпочетете него пред останалите интерактивни подслушвателни аудио устройства.
 
За любителите на игри на шпиони и детективи идеално средство са радио бръмбарите. При това подслушващо устройство няма никакви разходи. Радио бръмбарът предава в диапазона на FM честотите, така че може да работи и с най-обикновен приемник. Все пак най-добре е да се използва приемник със слушалки.
 
Проблем при подслушвателното устройство от типа радио бръмбар възниква с прекаления разход на батерии. Зарядът на две батерии стига за 2-3 дни интензивно използване на устройството.
Най-интересният момент при покупката на радио бръмбар е уточняването на диапазона. Ако той е FM, трябва де се обърне внимание на факта, че в големите градове с многохилядно население плътността на честотната диаграма на радиостанциите е доста висока. Поради тази причина вашият радио бръмбар може да улови нежелана честота, което ще ви попречи да използвате ефективно подслушвателното устройство. Препоръчително е радио бръмбарът да се закупи в региона, в който се използва, за да се знае, че честотата му ще съвпадне с нужната за дейността. 
Друга особеност при използването на радио бръмбар във FM диапазон е, че устройството ще може да се проследи от всички слушатели в радиус 150-1000 метра. Това означава, че тайната на вашия обект на наблюдение съвсем лесно може да стане обществено достояние.
 
Основни видове подслушвателни устройства
 
В зависимост от ситуацията при подслушване могат да се използват различни видове подслушвателни устройства. В основни линии те се разделят на устройства за подслушване от разстояние и устройства, които се намират в непосредствена близост до обекта (локално устройство). На свой ред всяка от тези основни групи се разделя на множество различни подгрупи.
 
Устройства за подслушване от разстояние
 
Този вид подслушвателни устройства се използват, когато липсва възможност за скриване на бръмбар или микрофон в непосредствена близост до наблюдавания обект. Такива ситуации възникват например, ако подслушваният човек се намира на улицата или този, който подслушва не може да проникне в дома му. Нека разгледаме основните видове устройства, които се използват за подслушване от разстояние.
 
Скрит микрофон
 
Микрофонът представлява ефективно подслушвателно устройство, което се използва за подслушване на разговори от голяма дистанция. Съществуват много видове скрити микрофони: градиентни микрофони, микрофони с плоски фазирани решетки, тръбовидни микрофони, параболични микрофони. Тъйкато в продажба основно са представени параболични микрофони, ще разгледаме тях.
 
Параболичният микрофон е подслушвателно устройство, което се използва за аудио наблюдение на открито пространство до 100 метра от обекта, който се подслушва. Съвременните параболични микрофони са оборудвани с вградено устройство за записване, което може да съхранява записаните разговори. Най-голямото предимство на този вид подслушвателно устройство е това, че не се налага да се приближаваме до обекта на наблюдение. Трябва да се вземе под внимание обаче големият размер и набиващият се на очи външен вид, което предполага необходимостта от умела маскировка.
 
Лазерен микрофон
 
Този вид модерно подслушвателно позволява да се регистрира звук от разстояние от 500 метра през стъклата на прозорците. Това устройство използва отразен лазерен лъч за получаване на звука. В основни линии микрофонът се състои от лазер и фотоелемент – лазерният лъч се отразява от стъклото на прозореца и предава на фотоелемента колебанията, които се получават от изходящите от помещението звукови вълни. Основно предимество на лазерния микрофон е възможността от подслушване на много голямо разстояние и отсъствието на необходимостта от приближаване до обекта на аудио наблюдение.
 
Подслушване през стени
 
За да подслуша разговор през стена, подслушвателното устройство трябва да се намира непосредствено зад стената на обекта на аудио наблюдение. Принципът на работа на подслушвателното устройство през стена е същият както при лазерния микрофон – уредът отчита звуковите колебания от повърхността на стената и ги превръща в звук. Подслушвателното устройство може да предаде разговор през бетонна стена с дебелина 30 см. При подслушването е необходимо устройството плътно да се прилепи до бетонната стена и да се регулира силата на звука му посредством специални настройки, докато звукът се превърне в членоразделна реч. Към плюсовете на този вид устройство за подслушване е липсата на необходимост да се приближим до подслушвания обект. Минус в използването му е задължителното условие да се намираме в съседната стая или кабинет.
 
Локални подслушвателни устройства
 
Тези устройства са идеалното решение, в случай че имате възможност поне еднократно да посетите мястото, което ще се подслушва. Този вид подслушвателни устройства се инсталират локално и осигуряват най-добро качество на звука. Ако ви е необходимо да прослушате обект, до който поне един път ще имате достъп, за вас ще е добре да предпочетете именно тези апарати.
 
Диктофони
 
Диктофоните ефективно се използват в качеството на подслушвателни устройства в тези случаи, когато е възможно върху обекта да се упражни постоянен аудио контрол. За диктофоните е характерно, че те не преодоставят информацията в реално време. За сметка на това, съвременните диктофони имат изключително малки размери, сравними с размерите на GSM и радио бръмбарите. Зарядът на батериите на диктофоните стига за запис в продължение на няколко часа. Диктофоните с право носят славата си на ефикасни средства за скрито аудио наблюдение. Сред техните предимства можем да изтъкнем качеството на звука, малкият размер и дългото време на работа.
 
Промишлен шпионаж
 
Главната причина за промишления (икономическия) шпионаж е стремежът към реализиране на конкурентно преимущество – важно условие за постигане на успех в условията на пазарна икономика. Информацията, получена по този начин, позволява да сме в течение с дейността на конкуренцията, да използваме най-рационално нейните научно-технически постижения и въз основа на тях да вземем най-рационални ръководни решения. Промишленият шпионаж също така води до икономисване на собствени средства за провеждане на проучвания и изследвания.
 
Често разследването на икономическото състояние на конкурентната фирма се провежда с помощта на специални технически средства за негласно получаване на важна информация – скрито визуално наблюдение и аудио контрол. Никой не е застрахован от това срещу него да бъдат използвани подслушвателни средства за узнаването на значима търговска тайна.
 
Подслушвателните устройства, посредством които може да се провежда промишленият шпионаж са най-различни. Това са средства, които се инсталират скрито на някой обект с цел получаването на важна акустична, визуална, текстова или компютърна информация. В качеството на подслушвателни устройства могат да се използват:
 
-       микрофони с дистанционно предаване на информация;
-       стетоскопи с дистанционно предаване или натрупване на информация;
-       хидроакустични датчици;
-       микровидеокамери с дистанционно предаване или натрупване на информация;
-       ендоскопи;
-       подслушвателни устройства с комуникационна линия – телефони-наблюдатели, GSM бръмбари и др.
 
Техническите достижения в наши дни позволяват създаването на все повече видове подслушвателни устройства с усъвършенствани функции. Никой не може да бъде сигурен, че е застрахован на сто процента от това да стане жертва на промишлен шпионаж.
 
За разкриване на подслушвателни устройства на определен обект се използват основно два вида методи: универсални и специални.
 
Към универсалните методи се отнасят:
-       визуален оглед;
-       проверка с металодетектор;
-       проверка с рентгенови лъчи.
 
Визуалният оглед се заключава в щателен преглед на помещението, строителната конструкция, апаратурата, канцеларските принадлежности и т.н. Особено внимание се обръща на наличието на специфични признаци за инсталирани подслушвателни устройства – антени, микрофонни отверстия и др. При визуалния преглед се използват специални огледала, осветителни прибори и ендоскопи.
Към специалните методи за разкриване на подслушвателни устройства спадат:
 
-       радиосканиране;
-       индикация на електромагнитно поле;
-       засичане на радио вълни;
-       анализ на комуникационните връзки;
-       оглед с инфрачервени лъчи.
 
В съвременния свят подслушващите устройства се превърнаха в част от съвременния свят на бизнесмена и помощник в личния живот на почти всеки човек. Класификацията на подслушващите устройства е доста голяма. Основно тези уреди се разделят по начина на получаване на информация. Най-разпространените видове подслушвателни устройства според вида на прослушването са: вибрационни, акустични, инфрачервени, лазерни, мрежови и телефонни бръмбари. Всяко едно от тези устройства има своите достойнства и кое от тях ще използваме зависи от средата, в която ще го инсталираме и типа информация, която искаме да получим.
 
Акустични подслушвателни устройства
 
Ако искате да подслушате определен разговор и имате достъп до мястото, където ще се проведе той, всичко от което се нуждаете е акустично подслушвателно устройство. Апаратът, който ще използвате трябва да има микрофон, радиопредавател и източник на енергия. Преди всичко подобни акустични подслушвателни устройства работят в FM диапазона на радио вълните. Съществува огромно разнообразие от модели, като най-предпочитани са тези с гласова активация или дистанционно управление. Принципът на работа при всички е еднакъв: предаване на информация с помощта на електромагнитни вълни.
 
Акустичните подслушвателни устройства тип “бръмбари” са изключително популярни и поради факта, че не изискват някакви специални знания или умения за инсталирането си на съответния обект. Подслушвателните устройства обикновено са с изключително малки размери – тяхната големина е колкото на кибритена кутийка и поради тази причина е лесно да бъдат скрити. Обикновено разкриването на акустично подслушвателно устройства, което е хитро замаскирано като вещ или част от интериора е много трудно и дори невъзможно без използването на специален детектор.
 
Кой ще се поинтересува от празна цигарена кутия или захабен молив? Ето това е едно от най-големите предимства на акустичните подслушвателни устройства – те изглеждат като най-обикновени вещи от бита ни и не привличат внимание. С напредването на технологията и появата на все повече нови видове и модели акустични подслушвателни устройства тяхната цена драстично спадна. Днес всеки може срещу една съвсем приемлива сума да се снабди с миниатюрен радиомикрофон или приемник с висока чувствителност.
 
Телефонни подслушвателни устройства
 
Телефонните бръмбари са едни от първите подслушвателни устройства, появили се някога на пазара. Тези устройства се използват в бита при възникването на следните ситуации:
- контролиране на разговор в стая, в която се намира монтирано в телефонната слушалка специално устройство;
- незабелязано подслушване на телефонен разговор.
 
Качеството на подслушвателното устройство, което е монтирано в телефона ви е толкова високо, че няма начин да се усетите, че разговорът ви е станал достояние на трето лице.
Към телефонните подслушвателни устройства спадат различни регистратори на телефонен звън, устройства за контролиране на телефонните линии, апаратура за запис на телефонен разговор и др.
 
Вибрационни подслушвателни устройства
 
Другото название на тези подслушвателни устройства е радиостетоскопи. Този вид бръмбари улавят вибрацията на звука. Съществен плюс на вибрационните подслушвателни устройства е това, че не е необходимо те да се инсталират в помещението, което ще се подслушва. Устройствата са способни да улавят вибрацията на звука на изключително голямо разстояние. Основно условие при подслушване с този вид устройства е стената, която се намира между радиостетоскопа и подслушвания обект да не е по-дебела от един метър.
Вибрационните подслушвателни устройства често са оборудвани с допълнителен филтър за честота, който прави предаваната реч по-членоразделна.
 
Инфрачервени подслушвателни устройства
 
Стъклата на прозорците отразяват вибрациите, които предизвикват различните източници на звук. Инфрачервеният поток, който е насочен срещу стъклото отчасти успява да проникне през него и пренася заедно със себе си акустична информация. Ако разполагате  с инфрачервен приемник, вие с лекота ще можете да “разчитате” тази речева информация като я преобразувате в светлинни вълни. Изключително голямото предимство на инфрачервените подслушвателни устройства е това, че те са особено чувствителни и са способни да улавят информацията на разстояние от няколкостотин метра. По качество инфрачервеното подслушвателно устройство може да си съперничи единствено с лазерния микрофон.
 
Мрежови подслушвателни устройства
 
Като цяло основния принцип на тези уреди е монтирането им в контакти или други устройства, които се захранват от електрическата мрежа – зарядни устройства, стабилизатори на напрежението и др.
 
Откриването на мрежовите подслушвателни устройства става изключително трудно. Наред с това, този вид уреди за подслушване на практика имат неограничено време на работа, тъй като се захранват непосредствено от електрическата мрежа. Предаваната от тези устройства информация се разчита посредством специални приемници.
 
Лазерни подслушвателни устройства
 
Тези устройства са сред технологически най-новите изобретени уреди за подслушване на пазара. Тяхната цена е и най-висока. Това не са точно бръмбари, главно поради факта, че инсталирането им на подслушваното място не е необходимо. Лазерните устройства са оборудвани със специален микрофон, който е способен да улови разговор на разстояние от 300 метра, като разчитането на информацията отново става посредством стъклата на прозорците. Единственият минус на този вид подслушвателни устройства е нуждата от нанасяне на специална боя върху стъклото, посредством която се отразява лазерният лъч.
 
Познаването на различните подслушвателни устройства, които се предлагат днес ще ви помогне да изберете най-подходящия вид за вас. И не забравяйте, информиран – това означава въоръжен! Дори и да не ви се наложи сам да използвате подслушвателно устройства за определени цели, то познаването на различните типове подслушвателни устройства може да ви помогне да се предпазите от това да станете жертва на подслушване!

 


Видове детектори, камери и други устройства, нужни в...

Видове детектори, камери и други устройства, нужни в ежедневието
 
Случвало ли ви се някога да имате усещането, че някой тайно ви наблюдава? Ако е така, то надали е било най-прекрасното чувство, което може някога да ви сполети, нали така?
Дотук с тревогите. Знаете ли, че само и единствено с помощта на едно практично, ефективно и почти незабележимо устройство ще можете най-накрая да се отървете от това досадно усещане, проверявайки също доколко съмненията ви имат основание?
 
Детектори за бръмбари
Какво представляват този вид детектори, как се използват и какъв е методът им на работа – всички тези въпроси, които навярно изкачат мигновено и във вашата глава при споменаването на тези устройства, ще намерят своите дълго търсени отговори.
 
Така наречените детектори за бръмбари са изключително високо ефикасни устройства, благодарение на които ще можете да откриете локацията на предварително поставени и много добре скрити подслушвателни устройства, камери и т.н.
 
Специалните детектори действат безотказно при наличие на подобни подслушвателни устройва, скрити дори в най-неочакваните предмети, в които надали бихте се усъмнили. Снабдявайки се с високо надеждните детектори, ще можете най-сетне да се насладите на едно блажено спокойствие и хармония у дома. Дискретният уред действа чрез блокиране на сигнали, излъчвани от различни подслушвателни устройства.
 
С други думи, този вид детектори се считат за едни от най-широко разпространените, съвременни и високо надеждни такива въобще на пазара, засичащи дори безжични (wireless) камери без значение от това колко добре са били закрепени и скрити.
С помощта на практичния и широко достъпен детектор ще можете да се отпуснете спокойно на дивана в хола, знаейки, че няма скрити камери и/или каквито и да било други мощни подслушвателни устройства наоколо. В това число се включват, естествено, и най-съвременните и високо технологични аудио, Wi-Fi и GSM подслушвателни и предавателни средства, попадащи в обхвата 1 MHz-6 6GHz.
 
Как работи детекторът за намиране на предавателни устройства? 
В случай, че действително има налице излъчване на сигнали от подобни подслушватели, като тези, които вече посочих по-горе, ще забележите по-интензивно светлинно индикиране от детектора. Колкото до техническите показатели, едно от най-незаменимите предимства на детекторите за откриване на wi-fi камери и т.н. е в дистанцията им на засичане, която е 10 метра.
Тъй като устройството все пак работи на батерия е необходимо да следите за продължителността ѝ на работа и времето за изразходването ѝ. Тук ориентацията е лесна поради наличието на светлинен индикатор, активиращ се при намаляване на производителността ѝ.
Специалният детектор разполага със слушалки и бутон за настройване на чувствителността, предлагайки 2 режима на работа. Устройството работи с общо две батерии тип ААА, които се закупуват допълнително (не се включват в комплекта).
 
Калъф заглушител
Живеем в непрекъснато развиващ се технологичен свят, в който вече, вярваме или не и искаме или не, като че ли няма невъзможни неща. Подслушването на мобилните телефони може и да не е нещо нечувано досега, ала и то само по себе си възприема все по-чудновати форми.
 
А вие изпитвате ли притеснения, че някой някъде може би знае за всяка ваша крачка и план? Сега е момента, в който трябва да действате, за да спите спокойно нощем.
 
Спокойствието и усещането за защита и безопасност 24/7 са на първо място. Осигурите си ги  лесно снабдявайки се със специалния калъф заглушител, който ще намерите на пазара на изключително ниска себестойност.
Достъпността на уникалния калъф го превръща, както казват американците, в „must-have” (задължителна придобивка), която ще ви донесе хармония и неразрушимо спокойствие у дома.
 
Каква е ролята на калъфа ли?
Прибирайки мобилното си устройство в този калъф, изглеждащ на пръв поглед като най-обикновен такъв, който може да се намери на пазара, вие на практика снижавате до минимум риска от подслушване посредством блокиране на работната честота, силата на сигнала и самата мобилна връзка без да има особено значение към кой мобилен оператор сте.
 
Помислете за личната си безопасност и тази на най-близките ви хора преди всичко останало, снабдявайки се с надежден калъф, блокиращ всякакви предавателни устройства.
 
Шпионски устройства и видео домофони 
И тъй като стана дума за личната ви безопасност, темата съвсем не се изчерпва с един калъф за смарт телефони, колкото и високо ефективен или надежден да е.
 
Почерпете от уменията на агент 007, превръщайки се, с две думи, в дискретен шпионин. Жилищните блокове, в които живеят една доста солидна част от населението на страната, могат и в действително се посещават от всякакви хора, т.е непознати лица, на които съвсем не би могло да се има доверие.
Както се казва, никой не знае какво може да се върти в главата на ближния, камо ли в тази на непознатия. Ето защо е необходимо, дори наложително, да се погрижите сами за безопасността си макар и по този елементарен на пръв поглед начин.
 
Укичете входната врата с дискретна шпионка с LDC дисплей, която може да ви гарантира отлична производителност и дълъг живот. Този продукт на съвременната технология комбинира в себе си електронен звънец, както и пулт за записи и наблюдения.
 
Как работи шпионката с LDC дисплей? 
За да активирате шпионката в активен режим на работа е необходимо единствено да натиснете бутона за включване на екрана, с което секретното ви наблюдение ще започне още на секундата!
Шпионката осигурява перфектен ъгъл за наблюдение на всякакво движение пред входната врата на дома ви. Настрана от това, това практично устройство от ново поколение позволява още ръчно заснемане на обекти/субекти. Това, което на практика остава отвън е камерата, която разполага с инфрачервени диоди и предлага бутон за звънене.
 
Всяко натискане бива документирано върху карта с памет, а записваните кадри можете спокойни да разглеждате дори на самия дисплей на шпионското устройство. Що се касае до техническите ѝ характеристики, шпионката предлага следните предимства:  32 мелодии за звънеца, 6 V DC – 4 броя батерии тип ААА, размер на камерата  - ф 50 мм (като дебелината на вратата трябва да бъде между 14-35 мм), AVI видео формат с резолюция на видео файловете 640х480, както и JPEG формат на снимките.
При желание можете да увеличите значително свободното място в шпионката, снабдявайки се с microslot карта с памет, поддържаща до 32 GB. Шпионката още позволява и увеличение х3.
Електронна шпионка 
Електронните модели представят едно ново поколение шпионки, които предлагат не само че надеждност и практичност, но и съдействат за постигането на онова блажено спокойствие и хармония вкъщи, които винаги сте търсили. Този вид шпионки позволяват заснемане на всеки посетител, идващ на гости у вас.
При позвъняването на звънеца е необходимо просто да натиснете бутона за включване на камерата и на екрана ще се появи обликът на човека, застанал пред входната врата на дома ви. Редом с това, иновативното устройство ще документира това посещение, предоставяйки ви също датата и часа на „заветната среща“, а предоставените кадри ще се запишат автоматично на картата с памет, поддържаща до 32 GB.
Едно от най-забележителните предимства на този тип шпионки е, че, за разлика от много други конкурентни модели, електронните могат да се монтират на всяка една врата.
Камера-домофон с Wi-Fi 
Какво по-хубаво от това човек да се снабди с камера-домофон, осигуряваща видео изображения и двупосочна връзка с всеки гост? Благодарение на шпионското устройство ще можете да осъществявате комуникация с посетителите си директно през мобилния си телефон или друго съвременно смарт устройство посредством безжично свързване.
Камерата-домофон може да управлява бравата на входната врата на дома ви, което ви позволява да поканите гостите си у дома без да се налага да се разхождате до вратата.
Наличието на непрекъсната безжична връзка позволява осъществяване на комуникация с гостите ви от всяка точка на дома ви.
2.8-инчова шпионка с дисплей 
Дискретна, практична и надеждна – какво повече му трябва на човек при избора на домашна шпионка? Наред с всички тези неоспорими качества и предимства, 2.8-инчовата шпионка автоматично прави записи при всяко натискане на звънеца, запазвайки данните директно в картата с памет (microSD).
Освен всичко дотук, шпионката с дисплей позволява записване на видеа само и единствено с едно натискане на обозначения за тази цел бутон. Благодарение на това, вие ще разполагате с автоматично записани в картата с памет кадри, които можете да разгледате в края на деня с цел проверка на хората, минали покрай входната врата на дома ви.
Колкото до монтажа ѝ, тя може да бъде закрепена на всички видове врати като всяко последващо сваляне и поставяне при необходимост се извършва с лекота.
Шпионката с дисплей се зарежда чрез акумулаторна батерия, а що се касае до самата камера – обективът ѝ осигурява 120 градуса ъгъл на видимост, както и инфрачервени диоди, улесняващи работата и процеса на снимане след залязване на слънцето.
И накрая - сбогувайте се с крайно досадната мономелодия при натискане на звънеца – шпионката разполага с широк набор от приятни за ухото сигнали/мелодии на звънене.
 
Детективска шпионка с touchscreen и индикатори за движение 
Достъпна домашна шпионка с широкъгълен обектив, предлагащ 120 градуса ъгъл на видимост, touchscreen контрол, индикатори за движение и какво ли още не – всичко това се предлага от детективската шпионка с 3.2-инчов дисплей.
Благодарение на „скромния“ ѝ дисплей ще можете да огледате всеки, чакащ пред входната ви врата, буквално от главата до петите. Детайлите са необходимост във всяко едно отношение, включително и при избора на шпионка за врата.
Както може би предполагате, дисплеят е изключително чувствителен -  може да бъде контролиран и настройван чрез допир (touchscreen технология).
При всяко позвъняване шпионката автоматично влиза в режим на снимане, предоставяйки снимка, която се запазва директно в microSD картата с памет.
Наред с всичко това не бива да оставяме на заден план една друга, също толкова съществена подробност – шпионката разполага с детектори за движение, което на практика означава, че устройството влиза в снимков режим дори при засичане на някакво движение наоколо.
Теми
Последно от блога