Комплекти за видеонаблюдение

Убедени в абсолютната нужда от система за видеонаблюдение, пред вас изниква и въпросът: на каква точно конфигурация да се спра?

Трябва ли задължително да имате специални познания или можете на случаен принцип да подберете какво ще ви бъде необходимо?

На първо място, насоките на професионалист в бранша, който е запознат с всички тънкости, са безценни.

За максимално удобство и сигурност на клиентите се предлагат готови комплекти за видеонаблюдение. Те са съобразени с различните места за които най-често могат да са ви необходими.

Различните пространства и ситуации, изискват и различни типове системи за наблюдение. Няма как с една камера да следиш стриктно какво се случва в цяла къща, та била тя и малка, какво остава за големите производствени помещения.

Системите за видеонаблюдение, които се състоят от една камера и рекордер към нея или камера с карта памет са подходящи за по-малки помещения като: гараж, малък офис или друго закрито пространство със сравнително скромни размери.

Конфигурациите от две камери и рекордер са предназначени предимно за сравнително малки жилища (апартаменти), дворове, входовете на жилищни сгради или асансьори.

В зависимост от местата на които се разполагат камерите, по-добро наблюдение на средно големи помещения/площи може да се постигне при избор на система от три камери и рекордер към тях.

Една малка къща например би била добре защитена с четири камери и рекордер в комплект. Тази комбинация е подходяща също за входове и асансьори.

Собствениците на големи къщи или мезонети, биха могли да намерят сигурност в система от рекордер и шест камери към него.

Осем камери в комбинация с рекордер са достатъчни за да се обезпечи работно помещение на малко производство, докато за по-голямо ще ви е необходим комплект с четиринадесет камери в него.

Доброто качеството на изображенията се гарантира от камери, които поддържат режим на работа в HD или Full HD формат. Всички рекордери са подбрани внимателно за да записват и съхраняват цялата необходима информация до момента в който тя ще ви бъде необходима.

IP камерите, които за по-голямо удобство са в комбинация с мемори карта, дават възможност за директна връзка и поглед към наблюдаваното място. Те нямат нужда от рекордер за запис, защото тази функция се изпълнява от компютър с който ги свързвате.

Системите за видеонаблюдение, които се предлагат в готов вид са направени удобно за широк кръг от ситуации, но това не изключва възможността да се персонализират спрямо вашите изисквания. Винаги можете да направите допълнение към една готова система или да съчетаете две от тях за да постигнете максимално добри резултати и пълно наблюдение на даден периметър.

Вече не е въпрос на лукс да си има човек система за видеонаблюдение. Времената са такива, че сме принудени, но това не е причина за компромиси с качеството на избраната техника, а даже напротив – трябва да заложим на най-доброто, което можем да си позволим при най-добрите в бранша.

Виж повече