vivacom VIVACOM 0876 761 254
telenor TELENOR 0898 312 055
spy.bg blog

Най - ефективни начини за преписване в училище

Автор:

20.04.2023 | 118  гласa

4.5/5

На всеки се е случвало да има важен тест или изпит, за който не е научил всичко, в по-лошите случаи нищо. Тогава нямаме друг избор освен да препишем на контролното, защото трябва да изкараме хубава оценка. От една страна няма какво да губите, от друг не трябва да ви хващат, за да има някакъв смисъл от това, което правите. В тази статия ще разгледаме най-добрите начини за преписване по време на изпит или контролно.

 Преди да преминем към същината на въпроса, трябва да споменем най-важното – не трябва да ви хващат. Ние от Spy.bg ще дадем няколко съвета за това как да се предпазите от издънка.

 

 1. Не изглеждай подозрително!

 Да, трябва да има някакъв баланс между това да препишеш и да изглеждаш така сякаш си знаеш всичко. На първо място трябва да изглеждате уверени и в настроение. Не се вглеждайте прекалено дълго в пищовите. Хвърляйте поглед за няколко секунди и после се върнете към тестовата работа. Хубаво е да се заглеждате и на други страни, за да създадете представата, че просто се чудите.

 2. Не бъдете алчни!

Не е невъзможно да изкараш максимален резултат с преписване, но това е един от най-лесните начини да привлечете вниманието към себе си. Особено, ако не изпъквате с големи постижения в училище, не рискувайте по този начин. Изкарайте оценка, която ще ви свърши работа, макар и да не е най-престижната. Просто пропуснете някой въпрос, направете някаква грешка и готово.

 3. Не използвайте пищова след като препишете!

Когато сте готови с преписването, просто го приберете. Ако имате възможност отидете до тоалетната или нещо подобно и се отървете от него. Ако не, просто забравете, че той съществува. Със сигурност никой няма да ви бърка в нещата или в джобовете просто така. Правете се, че си преглеждате теста, задраскайте нещо грешно.

 С две думи, ако искате всичко да мине добре изглеждайте нормално и не се притеснявайте. Усмивката и бодрото настроение винаги ще са от полза. Сега нека да преминем към въпроса „Как да преписвам?“. В клипчето под това изречение са показани 10 доста интересни и креативни методи за преписване:

Не винаги преписването се състои в пищови, листове хартия и прочие. Тези методи са се доказали във времето, ще обърнем внимание и на тях.

Нека обаче първо разгледаме какво ни предлагат модерните технологии!

 

1. Слушалка за преписване!

Определено това е най-удобното нещо, с което може да разполагате, ако искате да препишете в училище или в университета. Предимствата на този уред е, че няма да трябва да криете никакви пищови, да се обръщате, да говорите с някой (макар и да има такава възможност). Общо взето комплектът включва малка слушалка с цвят на кожата, която прибират в ухото си – не се вижда отстрани. Имате нужда и от предавател или примка. В единия случай ще свържете телефона си с микрослушалката посредством Bluetooth, в другия случай ще използвате кабелче. То е маскирано като гердан и от невидимата си част се свързва с телефона посредством стерео жак. Остава да се обадите на някой приятел, който да ви прочете нужния текст или да ви продиктува задачите и всичко е готово. Най-важното е, че разполагате с бутон за сигнализация, който подава сигнал към отсрещната страна, без вие да издавате звук. На клипчето отдолу ще видите какво представлява един комплект микрослушалка за преписване с примка.

2. Часовник за преписване!

Това е другото нещо, което влиза в графата съвременни методи за преписване. На пръв поглед изглежда като обикновен дигитален часовник, но разполага с много функционалности, които в другите часовници липсват. С няколко думи, на часовника може да качите текст, видео, снимки. Те ще са достъпни посредством екрана на устройството. В повечето модели има и режим „Авария“, както шеговито го наричаме. Когато преподавателя се приближи, има възможност чрез натискане на бутон или на екрана да преминете в режим на опростена работа. Тогава часовникът показва само часа. Връщането в режима за преписване става посредством комбинация от натискания или нещо подобно.

Какво можем да кажем за останалите методи за преписване с пищов? Все още са много използвани, макар и някои от тях да са познати от учителите. Вариантите са много, но първо ще започнем с няколко съвета за преписване по този начин.

Важно! Винаги, когато използвате пищов на хартия трябва да пишете нещата по четлив начин и с не много ситен шрифт. Много хора се подвеждат, че на пищова трябва да има възможно най-много неща и пишат дребно и наблъскано, за да ги съберат. В крайна сметка се оказват с един неизползваем пищов, защото от него не може да се прочете нищо, без всички да разберат за това. Големината на буквите трябва да е такава, че да може да четете от пищова без да се взирате прекалено дълго.

  Ето и някои от най-използваните хартиени пищови!

 

1. Царски пищов!

Едва ли има някой, който да не знае как се прави царски пищов. Той не е от тези, които се крият много лесно, но път е най-четим. Пишете си на един достатъчно голям лист хартия всичко, което трябва да знаете и го мушкате в джоба. Предимството на царския пищов е, че може да се ползва от много хора. Тук е неговата тайна! Предавайки си го от човек на човек под чина, рискът да хванат човека, в който се намира пищова в този момент, е нищожен. В същото време голяма група от хора могат да изкарат хубави оценки. Тук обаче трябва да сте бързи с преписването, за да можете да предадете пищова по линията, без да стои във вас твърде дълго.

2. Пищов като етикет на бутилка!

Това е нещо малко странно, но действа! Виждал съм много мои колеги да го правят на изпити в университета. До сега никой не е проверявал бутилките с вода и безалкохолно, които се ползват.Тук единственото, от което имате нужда е малко сръчност и един флумастер. Вземете една бутилка минерална вода, която ще ползвате на изпита. Разлепете етикета внимателно и от вътрешната страна напишете каквото трябва. Залепете го обратно. Когато имате нужда да препишете, изпиите частта от водата, която покрива написаното. Ще се получи ето това:

4. Метод за преписване с ластик!

Това е доста нестандартно, за радост може да събере немалко информация . Намерете ластиче или гумена гривна, която да е по-широка. Опънете ластика на някоя книга, за да е разтегнат. От вътрешната страна напишете каквото трябва и приберете новата си „гривна“. Преди контролното си я слагате, а когато имате нужда от информацията с едно движения я обръщате и разтягате, за да прочетете какво пише. На ето това клипче може да видите за какво става на въпрос нагледно.

Разбира се, методите за преписване продължават до безкрай! Какъвто и да изберете, то пищовът винаги трябва да е скрит по някакъв начин. Освен идеите, които видяхте по-горе, винаги може да скриете пищова като седнете на него, като го залепите под стола си, като го скриете в някой вътрешен джоб. Идеите са много. Според теста, на който ще се явявате изберете подходящ метод за преписване и дерзайте! SPY.BG ви пожелава успех! Ако имате нужда от микрослушалка за преписване, можем да предложим най-доброто!

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.

Категории
Последно от блога