vivacom VIVACOM 0876 761 254
telenor TELENOR 0898 312 055
spy.bg blog

Какво е шпионска кола? Как да направим нашата такава!

Автор:

26.03.2015 | 1  глас

5.0/5

Шпионската кола е една концепция, която се използва най-вече в киното. Истината е, че идеята за такава кола не трябва да се пренебрегва. Всеки един автомобил има капацитета да оперира с шпионска техника и може да попадне в определението шпионски автомобил.

В най-простата си форма, терминът шпионска кола може да е препратка към превозно средство, което се използва за операции под прикритие. Нашите очаквания обаче се променят с всеки изминал ден. Това се случва благодарение на все по-напредващата технология и възможността за достъп до всякаква информация посредством обществените системи като телевизия, радио и Интернет.

Един най-прост пример е изкуството, което показва на децата как играчките могат да се използват за събиране на информация. Филми като „Сам Вкъщи“, „Играта на играчките“ и прочие дават представа на децата какво е да си шпионин, по един много интересен и забавен начин. В тези филми се вижда колко важно е да разполагаш с правилното оборудване, за да можеш да бъдеш незабележим, да събираш доказателства, да има предимство пред своя враг и така нататък. Това определено си е цяло изкуство и предизвикателство без съдействието на скритите камери, проследяващите устройства и микрофоните.  Нека се върнем обаче към шпионските превозни средства.

Можете ли да разпознаете такъв автомобил?

Когато избирате оборудване, с което да направите колата си по-функционална, вие трябва да разберете няколко важни правила. Прикритието трябва да е нещо, което прави шпионската ви техника невидими или да изглежда като нормална част от околната страна. Една идея е да не използвате супер скъп автомобил или много рядко превозно средство. Представете си да видите кола от 65-година с антени по себе си да ви следва, ще се замислите нали? Същото важи за луксозна кола паркирана пред някой магазин за преоценени стоки, просто е съмнително!

Външният вид и начинът, по който колата изглежда от вътре, трябва да съвпадат възможно най-много с всички останали коли. Стремете се към стандартното. Определено кола в стил Джеймс Бонд, която може да лети и да изстрелва ракети, няма да ви свърши работа.

Всяка една кола, която виждате в ежедневието ще ви свърши работа. Не търсете нещо специално за целта, освен може би да смените акумулатора, който трябва да може да захранва всичките ви нови джаджи.

С какво да оборудване нашия шпионски автомобил?

Както по-горе казахме, според средата, в която оперирате е важно как изглежда колата ви отвън. Независимо дали става на въпрос за скъп брониран луксозен джип, или малкото Polo на леля ви. Щом можете да се слеете със средата, всичко е точно. Най-важно е обаче с какво разполагате вътре в колата. То ще се сведе до ресурсите, с които разполагате, и вашите нужди.

Хубаво е да разполагате с достатъчно кабели за зареждане на всичките си джаджи в автомобила. Независимо дали става на въпрос за камера, микрофон, проследяващо устройство или нещо подобно, определено ще имате нужда от зареждане на своето оборудване.

Друго нещо, за което може да се замислите са скритите камери. Поставете няколко на своя автомобил, за да осигурите периметъра около него. Така винаги ще наблюдавате какво се случва в различните посоки. Може да си сложите и парктроник камера, с която ще може да карате назад, без да се обръщате много, много. Супер полезна идея е!

В един момент може да стане, така че някой да се опита да ви подслушва и наблюдава, да проследява колата ви. За тази цел може да поставите устройство, което блокира сигнала на повечето шпионски джаджи. Така ще сте сигурни, че само вие знаете какво се случва с вашия шпионски автомобил. Може да се сдобиете и с устройство за откриване на тези джаджи, за да ги премахнете от колата си.

Истина е, че шпионските коли ще стават нещо все по-масово и това няма да е тенденция за ден-два, а за много повече. Все още не се продават готови оборудвани автомобили, но за сметка на това ние можем да ви помогнем. Ако сте заинтересовани, свържете се с нас, за да изберем нужната техника за вашите нужди.
 

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.

Категории
Последно от блога