spy.bg blog

Мини камера DV MD80 - инструкция

Автор: Spy.BG

0/5

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80 - (Номер: MC02)

1. Зареждане:
Камерата има вградена литиево-йонна презареждаема батерия, така че когато използвате камерата за пръв път първо трябва да я заредите. Има два начина за зареждане на това  мини устойство:

-  Включете я към USB порта на компютъра с помощта на USB кабела.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80 зареждане чрез USB

 

-  Включете с USB кабела  към адаптера за зареждане.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80 зареждане чрез адаптера



За пълно зареждане на батерията устройството трябва да остане включено за около 2-3 часа. Пълния капацитет на батерията ще достигнете след 4-5 пълни цикъла на зареждане и разреждане.

2. Заснемане на видео:
За да правите видео натиснете и задръжте за около 2 секунди POWER бутона.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80

Светлинната индикация в горния край на борда премигва няколко пъти и остава постоянно включена. Ако светлинната индикация продължава да мига проверете дали картата е поставена правилно. Когато индикацията свети постоянно значи готова за утопотреба. За да стартирате видео записа натиснете кратко бутона в горния край на устойството.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80

Светлинната индикация започва да мига и в това време снима. Натискането на същия бутон спира заснемането и файла се записва върху картата. Ако заснетото видео е по-дълго записа върху картата ще отнеме известно време, затова не бързайте да натискате веднага други бутони. Имайте предвид, че максималния капацитет на картата е 16 GB.

3.Режим на гласова активация:
Натиснете и задръжте POWER бутона за да пуснете камерата в режим на готовност както е описано в точка 2. От режим на готовност натиснете кратко бутона MODE.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80

Светлинната индикация в горния край на устройството започва да мига бързо и то се установява в режим на гласова активация. В този режим когато звука около нея надвиши 60 dB  тя автоматично започва записа и светлинната индикация започва да мига по-бавно по време на записа. В този режим на работа минималното време на запис е 2 минути. Ако след изтичането на този интервал звука надвишава 60 dB записа продължава за още един 2 минутен период и така докато не настъпи тишина. Излизането от този режим става с повторно натискане на бутона MODE.

4. Установяване на дата и час:
За да зададете дата и час включете тази техника към компютъра, направете с notepad текстов файл с име tag.txt и го запишете в основната директория на памета. Съдържанието на файла трябва да е следното:


[date]
година/месец/ден
час:минути:секунди


или за дата 1 май 2010 г., 12 часа и 30 минути съдържанието на файла трябва да е:


[date]
2010/05/01
12:30:00


Задължително всяко трябва да е на нов ред.
Записаните по този начин данни ще бъдат прочетени и записани при следващото стартиране на камерката и файла ще бъде изтрит.

5.Изключване:
За да изключите записващото устройство от режим на готовност или от режим на снимане натиснете и задръжте за около 3 секунди POWER бутона.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80


6.Автоматично изключване:

 Миниатюрнатакамерка ще запише файла и ще се изключи автоматично в следните случаи:

-Когато се изразходва батерията;
-Когато се запълни капацитета на картата;
-Когато в режим на готовност не натиснете бутон в продължение на 45 секунди.

7.Включване към компютър:
С помощта на USB кабела включете камерата към компютъра. Тя автоматично ще бъде разпозната от операционната система Windows ME/2000/XP/VISTA, MAC OS и ще се появи в списъка на устройствата като преносим диск (флашка). След това можете да записвате и изтривате заснетите видео файлове. Когато записаните файлове са по-големи е добре да ги прехвърлите и възпроизведете от компютъра, за да  избегнете проблеми с засичане на картината или звука.

8.WEB камера:
За да използвате Мини камера DV MD80 като web камера е необходимо да инсталирате драйверите от инсталационния диск. След инсталирането свържете камерата с компютъра чрез USB кабела. Натиснете бутона MODE и можете да я използвате като WEB камера.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80

9.Ресет:
Ако спре да функционира нормално заради неправилно натиснат бутон или поради някаква друга причина то тя трябва да бъде ресетната. Това става като внимателно натиснете с тънка неметална клечка бутона в отвора с надпис RESET.

Инструкция за работа с Мини камера DV MD80

Добави своя коментар

* Вашия коментар ще бъде видим, веднага след като бъде одобрен от администратор.

SpyBG Блог

Добре дошли на страниците на шпионски магазин №1 в България. Ние от Spy.BG сме насреща, за да удовлетворим всички Ваши изисквания и да изпълним всичките ви очаквания и желания в сферата на технологиите, които се развиват с шеметна скорост. С наша помощ всички важни за вас неща ще са на “една ръка разстояние” или “едно око разстояние”. Като истински професионалисти, с над десетгодишен опит в сферата на охранителната и шпионска техника, Spy.BG винаги търси начин да съдейства в решението на проблемите на своите клиенти.